След събора на Бунарджика: Областна управа няма капацитет да следи всички навсякъде

Актуално Власт Градът Новини Под лупа Разследване

Стотици се събраха да слушат руския хор Турецкий под Альоша, но наказани засега няма да има (ВИДЕО)

Дани Каназирева разбрала от колегата си във Варна, че ще има такова събитие

„Контролът е в ръцете на общините“, каза областният управител и допълни, че Тодор Чонов е гарантирал в телефонен разговор за мерките на върха

Всяка една община трябва да се включва в осъществяване на контролните правомощия за спазване на противоепидемиологичните мерки. Това заяви Дани Каназирева на въпрос на “Под тепето” относно събирането на стотици души без контрол по спазване на мерките, свързани с неразпространението на коронавирус, по време на концерта на руския хор Турецкий на Бунарджика.

Стотици хора се струпаха на Бунарджика (ВИДЕО)

“В Областна управа работят 40 човека във сички отделни, няма как да сме навсякъде в цялата област. Всички решения се изпращат до кметовете – на Община Пловдив и до районните кметове, за да упражняват контрол по спазване на мерките,” коментира ръководителят на Областния координационен щаб.

По думите ѝ, вчера до обяд в ОКЩ не е била постъпила информация за това събитие. Самата Каназирева е разбрала за него от колегата ѝ от Област Стара Загора, който я попитал дали ще го отмени.

Веднага след това, областният управител е провела разговор по телефона с изпълняващият длъжността кмет на Община Пловдив Тодор Чонов, който по думите ѝ е гарантирал, че на събитието е организирано спазването на мерките и то няма да бъде отменено.

Тя апелира кметовете по общини и райони да се включат активно по контрола на спазването на мерките.

Споделете ни във:

2 коментара за “След събора на Бунарджика: Областна управа няма капацитет да следи всички навсякъде

 1. Лечение НЯМА изобретено срещу деветнайсетия от корона-вирусите.
  Затова стана ПАНдемия.
  Някои все още не са вдянали след десетина месеца някои фактове.
  Сл;ед като допуснахме БЕЗЗАЩИТНИ ДОКТОРИ да се натръшкат първи, та се издокарахме без медици, сга проумяваме ли, че И ЛЕКАРИТЕ НЕ МУ ЗНАЯТ ЦАКАТА. Думата “излекуван” е лъжлива, оздравелият сам се е оправил или изобщо не е заболял докато го разнася.
  Така че всички оправдания КОЛКО ЛЕГЛА било имало са излишни.
  Леглото не помага.
  В “болница” по на три мухлясали сандвича могат да ти помогнат в съпътстваща пневмония; но от вируса сам се оправяш. На хотел хем по-комфортно, хем по-евтино излиза на човечеството.
  (“ЛЕГЛА” и каюти не липсваха на многобройните океански крузъри блокирани по света дето не ги допускаха да акостират в никой порт…)

 2. НИТО ГРАДСКАТА, НИТО ОБЛАСТНАТА (цит.): “…управа няма капацитет да следи всички…” САМОУБИЙЦИ, КОИТО ВДЪХНОВЕНИ ОТ БЪЛГАРОСЪВЕЦКАТА АЛЬОША НАСКАЧАТ ОТ СКАЛИТЕ ЗА ДА ПРЕХВЪРЧАТ МЕЖДУ ТЕПЕТАТА.
  РАЗВЕСЕЛЕНИТЕ БАБАИТ-БУДАЛИ КАТО ИСКАТ ДА СЕ “ЗДРАВИСВАТ”, ПРЕГРЪЩАТ И РАЗЦЕЛУВАТ ПОСРЕД ЕПИДЕНИЯТА, КАТО УСЕТЯТ СЛЕД ДЕСЕТИНА ДЕНА (ИНКУБАЦИЯ -И ТО АКО, НЕ ВСИЧКИ СЕ УСЕЩАТ-) ЧЕ ИМ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО, НИТО АЗ НЕ СЪМ ИМ ВИНОВНА. НИТО ТИ, НИТО НИЕ, НИТО ОБЛАСТНАТА, НИТО СЕЛСЪВЕТЪТ.
  ВЪРХУ РАМЕНЕТА МЕЖДУ УШИТЕ НЯКОИ НОСЯТ …КОКАЛ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.