Шофьорът, блъснал на зебра барабаниста на „Нещо цветно“, призна вината си

Актуално Новини Темида

Сашо Димитров е преминал на жълт светофар през кръстовището и е карал с превишена скорост

Велко Илиев е починал на място, след като е излетял на 20 метра от мястото на катастрофата и получил множество тежки травми

Водачът на автомобила, блъснал барабаниста на пловдивската група „Нещо цветно“  Велко Илиев на пешеходна пътека на кръстовището на бул.”Руски” и “Шести септември” – Сашо Димитров, призна фактите и обстоятелствата за инцидента днес в съда. Така делото се гледа по съкратената процедура и без разпит на свидетели.

В залата прокуратурата поиска условна присъда от 3 години, с изпитателен срок от 5 години и отнемане на шофьорската книжка за същия период.

Според разследването е доказано, че и двамата участници в ПТП-са извършили нарушения на Закона за движение по пътищата. 53-годишният шофьор е преминал на жълт светофар с превишена скорост през кръстовището, а музикантът е тръгнал да пресича на червена светлина на светофара.

Велко Илиев е починал на място, след като е излетял на 20 метра от мястото на катастрофата и получил множество тежки травми.

“Всеки ден живея с мисълта за случило се. Извинявам се на семейството. Всичко беше една случайност, една секунда”, това каза обвиняемият Сашо Димитров в залата.

Шофьорът, блъснал барабаниста на групата „Нещо цветно“, излезе от ареста

Приятели бдят от часове на пешеходната пътека, където загина барабаниста на Нещо Цветно

Приятелите на трагично загиналия барабанист в центъра на Пловдив издирват свидетелите на инцидента.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.