АктуалноГласовеМненияНовиниПо следитеРазследване

Приятелите на трагично загиналия барабанист в центъра на Пловдив издирват свидетелите на инцидента

Учудваща е смяната на версиите на полицията и прокуратурата за случилото се в рамките на 24 часа, коментират близките

„Моля, всички свидетели, очевидци и минувачи в неделя, които знаят и имат каквато и да било, дори минимална информация за убийството на Велко (Velko Iliev) на бул.“Руски“, да се свържат незабавно с нас! Всяка информация е важна за нас!“

С този апел към редакцията ни се обърнаха приятели, близки и съседи на убитият на пешеходна пътека на кръстовището на булевардите „Руски“ и „Шести септември“ на Велко Илиев. Точно там в 23,30 часа в нощта на неделя срещу понеделник шофьор, който премина на червен светофар отне живота на младия талант. Велко бе барабанист на пловдивската ска-пънк банда „Нещо цветно”.

На следващата сутрин в полицейския бюлетин пишеше черно на бяло, че сигналът е получен 16.06.2019-а година в 23,30 часа „на кръстовището между бул. „Руски“ и бул. „Шести септември“  лек автомобил „Ситроен“ преминал на червен сигнал на светофара и блъснал 34-годишен пешеходец, който издъхнал на място на. С полицейска заповед за едно денонощие е задържан 52-годишният водач на колата. Отрицателни са пробите му за употреба на алкохол и наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство във Второ РУ. Действията по изясняване на причините и обстоятелствата около катастрофата продължават под наблюдение на Окръжната прокуратура.“

В понеделник вечерта десетки приятели на загиналия Велко бдяха часове наред на лобното му място.

След изтичане на 24-часовия арест на шофьора, блъснал барабаниста на групата „Нещо цветно“ в центъра на Пловдив, съдът му определи мярка за неотклонение „парична гранация“ в размер на 2000 лева.

Учудваща е смяната на версиите на полицията и прокуратурата за случилото се в рамките на 24 часа. Това коментира цялата общественост, посочват в писмото си приятелите и близките на  Велко Илиев.

В информацията от съдебното заседание по време на гледане на мярката на шофьора на Ситроена Сашо Димитров изведнъж от прокуратурата обявиха, че няма данни Димитров да се е движил и с превишена скорост. Според прокуратурата, на този етап няма данни кой от двамата е минал на червено.

Бързата смяна на версиите, ниския размер на паричната гаранция, определена за такова престъпление със смъртен случай, кара хората от квартала и приятелите на убития да се обърнат към всеки, който има някаква информация, или е станал свидетел на случилото се в неделя на пешеходната пътека, да се свърже с тях.

Можете да пишете на Павел Моравенов във Facebook

https://www.facebook.com/Mr.Triple.Jumper

или на редакционната поща на Под тепето.

Приятелите на младия мъж напомниха, че преди две години убиха жена на пешеходната пътека пред Вижъна на 100 метра от кръстовището. Шофьорът пак беше  без спирачен път. Избяга от катастрофата и го издирваха.

Близките на Велко Илиев разказват, че е излязъл след работа. Пресичал е на връщане от центъра на „Руски“ в посока от Дома на младоженците към квартала до кина Фламинго.

Две секунди забавяне са можели да го спасят. Той е  пресичал, след като се е убедил, че няма идващи коли. Ако не е бил със слушалки на ушите може би е щял да чуе профучаващия автомобил, разказват те.

Хората от квартала, в който в радиус от половин километър около въпросното кръстовище само за последните 3-4 години има над 7 „гроба“ на убити на пътя, ПИТАТ: В на кой джобчето отидоха парите от камерите на булевардите?

„Когато блъснаха жената пред Вижъна казаха, че още не работят, защото уж били нови, но от 2017 минаха още две години. Искаме записите от тези камери. Искаме да видим какво причиниха на момчето ни, завършва писмото на приятелите на Велко.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

17 коментари

  1. Ама за какво „спечелване“ говорите?! Щом има нарушен закон, нарушителят трябва да търпи последици, преди всичко в случая на лице е УБИЙСТВО. И да, имам познати и приятели, карали в нетрезво състояние, или с несъобразена скорост и поведение, от тях има и случай, завършил с ефективна присъда, който не оспорвам! Болно ми е да имам приятел, лежащ с затвор, но още по- болно би ми било този приятел да прави ненаказани престъпления и да отнема животи или да оставя инвалиди невинни хора. Всяко действие има последствие, а вие не се правете на по-католици от Папата, не ви отива!

  2. Живущите в блок „Мечта“ имат най-добра видимост. Може някой да е видял нещо. Дори и Велко да е пресичал неправилно, ако шофьора е карал с 50 км. е имал време за реакция.

  3. Простест! Блокиране в час пик на точно това крастовище всеки ден докато не получи убиеца на Велко ефективна присъда! Не сме малко. Можем да им покажем, че сме сила и няма как да потулят случая!

    1. Извинете, но какво бихте спечелили ако дадат ефективна присъда? Знам, че боли. Ясно е, че никой не е искал такова нещо да се случи, включително и шофьорът. Сигурен съм, че много от коментиращите имат роднини и/или приятели които карат пияни и/или с превишена скорост. Ако някой ваш роднина блъсне и убие човек, дали бихте настоявали за ефективна присъда? Монетата има две страни, нищо не е черно или бяло, може да се опитате да видите нещата и от друг ъгъл. Не познавам нито Велко, нито този, който го е блъснал, но ме боли като виждам толкова омраза.

      1. Спрведливост! Пример за това, че има закони и те се спазват! Каквото и да е било състоянието на шофьора-убиец мястото му е в затвора. Това не е омраза. Грам не ми пука за този човек. Няма да се поставям на негово място, нито ще му търся ооравдание. Като сте толкова филисовски настроена личност защо не дойдохте на погребението да чуете виковете на жалната му майчица? На една майка най-големия страх се е сбъднал. Какво ще го мисля онзи убиец? Омраза било…. Ами ако вие бяхте баща или брат на Велко щяхте да прегърнвте убиеца и да ку простите, щото сън не спи нали? Ай, стига глупости!

      2. Аз считам, че в секундата, в която един шофьор съзнателно (минавайки на червен сфетофар) наруши разпоредбите на Закона за движение по пътищата- то той с ясна представа застрашава живота на всички участници в пътното движение , включително пешеходците! Наистина ли мислите, че човек който съзнателно погазва реда в обществото „не е искал“? Според мен, ако един човек не иска да причинява вреда другиму- ще прави всичко възможно да я избегне – като не преминава на червена светлина, например. Аргументът с пияните Ви приятели е абсурден спрете ги- няма нужда да „затриват“ други невинни хора след като са решили да затриват себе си!

      3. А вие какво ще спечелиът ако няма ефективна присъда? Рода сте нещо или?
        И да, за такива случаи са нужни яснк к ефективни присъди. Защото докато мярката е някаква мизерна глоба лайнарите няма да спрат да карат като ненормални. И не. Нито роднини нито бясно каращи приятели имам. Ако и шофьора не е искал да не е карал бясно и на червено.
        Защото това е престъпленке с умисъл…
        Ии…хм… относно монетата… ами да, само две страни има, една черна и една бяла… калъча се не брои. Подбирай ск по- внимателно изразите, че да не приличаш на идиот.

      4. Трябва малко да мислиш! Законите трябва да се спазват , и да има присъди , за да се замисли всеки след това какво го чака , не говори глупости защото утре може да е твоето дете или жена или близък.

      5. Ще спечелим един убиец по-малко на пътя! Монетата имала 2 страни…в този случай няма 2 страни! Има починал млад човек! Който е вечиновен,да си поеме вината! Нарича се справедливост! Не казвам,че на човека зад волана му е лесно,не искам нито да го защитавам,нито да го оправдавам,но минал ли си на червено,убил ли си човек,ще лежиш в затвора и това е!!! Велко няма да се върне,едно семейство погреба детето си! И да,ако се случи на мои близки, и да ,ако са виновни ще си понесат отговорността! Не е омраза,а СПРАВЕДЛИВОСТ!!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина