АктуалноБългарияГероите на деняЕвалаНовини

Шефът на Пожарната в Пловдив награди децата герои от Каравелово

Храбрите момчета Александър Костов, Димитър Георгиев, Денислав Вълков и Илиян Илиев получиха грамоти и статуетки от комисар Георги Мангараков за проявената смелост за предотвратяването на пожар в селото

Специален бе Илинден за Александър Костов, Димитър Георгиев, Денислав Вълков и Илиян Илиев от карловското село Каравелово. На празника на Св. пророк Илия, който се смята за закрилник на  огнеборците, малките герои, които впечатлиха с постъпката си жителите на цялата област и спечелиха уважението на опитните пожарникари, получиха признание и отличие за своята геройска постъпка.

Припомняме, че преди няколко дни, докато играели навън момчетата забелязали пожар в края на селото и реагирали мигновено, разумно и без страх. Сигнализирали за ситуацията на тел 112 и веднага предприели гасителни действия.

С лопати, грабнати от къщите наблизо, тъпчейки с крака горящите сухи треви, децата пресекли пътя на огнените езици, пълзящи към гората и спасили селото.

Героите на деня: Александър, Димитър, Илиян и Денислав

„Вие сте пример за своите връстници! Запазете своята разумна смелост и самоотверженост, скъпи деца! С хора като вас, България има бъдеще!“ – каза им комисар Георги Мангараков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина