АктуалноГрадътЖивотЗабравеният градИзбор на редактораКултураМненияНовиниОбщина Пловдив

Със събития тестват идеята за пешеходна „Иван Вазов“

„Изпращаме проектът за превръщане на част от улица „Иван Вазов“ в пешеходна зона за одобрение в НИНКН. Имаме уверение от там, че ще излязат с решение в най-кратки срокове. След това можем да пристъпим към реализиране на тази идея“, съобщи днес главният архитект Димитър Ахрянов на пресконференция в общината.

Припомняме, че още през уикенда Под тепето съобщи, че проектът за улица „Иван Вазов“ е готов. Прочете какво предвижда той тук:

Проектът за пешеходна „Иван Вазов“ е напълно готов

Арх. Ахрянов днес уточни, че все още не е ясно колко ще струва реализирането на тази идея, но се надява преди края на мандата изпълнението да стартира. „В момента се изготвя КСС-то за проекта, като той ще се реализира в два етапа. Вторият ще включва улиците вътре в Тютюневия град.

Как ще функционира като пешеходна зона отсечката на „Иван Вазов“ от Библиотеката до Военния клуб ще се тества още през септември, когато тя ще бъде затворена за автомобили за по-продължителен период от време заради няколко фестивални събития, които ще се случат там.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

6 коментари

  1. Градът се разширява безконтролно, историческият център отдавна не е по мярката му, но не може да бъде събарян за магистрали, паркинги и други подобни. В същото време се затварят улици, стесняват се, планомерно се намаляват паркоместата. Колкото беше полезно за града стесняването на Мария Луиза с велоалеи върху платното вместо върху тротоарите, толкова и това сега. Просто трафикът ще влезе по тесните квартални улички, а по Иван Вазов пешеходна зона като за китайски мегаполис.

    1. Мъдър човек! Вижда се ,че е от друг етнос ,а не от раята , дето от БЕЕНВЕТО неще да слиза и реве за вело алеите и пешиходните зони в града. Аз дори си мислех ,че нашите прости градоначалници могат да направят една магистрална велоалея Пловдив – Асеновград със спирка паркинг за велосипеди на летището с оглед на туристи ,които могат да наемат колела …. Ала кво да се учим ние от Холандците, те са прости хора

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина