АктуалноГрадътКварталиНовини

Събарят Бетонния мост след края на Модър-Царевец

Бетонният мост, който свързва район Южен с центъра и северната част на града, да не бъде събарян, преди да се завършат другите алтернативни транспортни връзки, за това ще настоява кметът на Община Пловдив Здравко Димитров.

Първо трябва да се завърши пробивът „Модър-Царевец“ и после да се събаря Бетонният мост, категоричен е градоначалникът.

Той коментира темата в отговор на въпрос на репортер на Под тепето, след като стана ясно, че НКЖИ има готовност да пристъпи към събарянето на моста през април 2023-та година.

Бутането на Бетонния мост може да започне през април

„Някои си гонят сроковете, но аз трябва да мисля за пловдивчани. Няма как да оставим „Южен“ без транспорт, не мога да го допусна„, категоричен е Здравко Димитров.

Вижте подробности в следващото видеоинтервю.

От изявлението му стана ясно още, че към настоящия момент не е ясно откъде ще се намерят пари за изграждането на съоръженията и развръзките към него.  

„Има фирми които обжалват всичко. Сигурно и собствения си акт за раждане обжалват. Има една фирмичка, която всичко обжалва и поръчките се бавят“, коментира Димитров, но токаза да посочи коя е фирмата.

В допълнение той посочи, че за пример процедурите за ремонта на Хуманитарната гимназия и общинския плувен комплекс.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина