Разривът на ИТН с коалицията дошъл след овладяването на Капитан Андреево

Актуално Власт Градът Избори 2021 Новини Разследване
Росен Костурков

Пловдивският депутат от ПП Росен Костурков: „Между нещата има видима връзка, защото напрежението в коалицията започна, когато не беше избран г-н Каримански за шеф на БНБ“

„Между нещата има видима връзка, защото напрежението в коалицията започна, когато не беше избран г-н Каримански за шеф на БНБ, нещо което трябваше да бъде предотвратено, когато на Гроздан Караджов не му се дадоха пари на куп, за да ги даде на едни фирми, които са част от мафията в България, но финалната ескалация дойде, когато ние на практика овладяхме този пункт „Капитан Андреево“. Така коментира оттеглянето на министрите на ИТН от лидера на партията Слови Трифонов и заявката за напускане на управляващата коалиция, пловдивският депутат от Продължаваме промяната Росен Костурков в предаването „Денят започва“.

Слави Трифонов: “Слагам край на тази коалиция и тази агония” – ВИДЕО

Костурков, който е и зам.-председател на Комисия по земеделието, храните и горите, заяви, че управляващите ще направят всичко възможно държавата да продължи да контролира пункта „въпреки всичките заплахи и всичкият натиск, който се оказва“. По думите му това, което от 22 май се случва на границата с Турция, е това, което е трябвало да се случва през последните 10 години, тоест „държавата си върна пункта“.

„Преди това този пункт беше подарен на частна фирма, свързана с лица от престъпния свят“, каза още Костурков и допълни, че печалбата му е била от порядъка на 50 млн. на година, които в последното десетилетие са влизали в джобовете на една частна фирма, а не в хазната.

Депутатът разкри, че заради заплахи около проверките на здравния пункт зам.-министър Христанов и изпълнителният директор на БАБХ проф. Даскалов от днес имат лична охрана. Освен това той самият е получил предупреждение по телефона, а друг депутат е бил директно заплашен.

„Обвързаност с престъпния свят, обещания, които са давани къде да се разпределят пари. Това с фитосанитарния контрол на границата и каквото направи Абровски преди дни. Да не забравяме, че той е креатура на Мирослав Найденов, а точно в неговите години тази схема беше създадена. Не знам какви връзки има. Знаете, вече се говори за връзка между Слави Трифонов и Таки. По тази линия работят службите. Това са нещата, които наблюдаваме и гледаме логически“, каза Костурков.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Разривът на ИТН с коалицията дошъл след овладяването на Капитан Андреево

  1. Доган Сопола овладя отново, а просттата рая рече“ не даваме македаноята…ганчо пак го олатиха без вазелин, ама той нали много ги разбирал политиките…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.