АктуалноГрадътНовини

Протест против презастрояването блокира булевард в час пик в Кючука

Уведомление за протест против презастрояването в пловдивския район Южен е изпратил до Община Пловдив адвокат Атанас Бояджиев. Събитието ще се състои между 16:30 ч. и 18:00 часа в междублоковото пространство на ул. „Асен Христофоров“.

Организаторите апелират за подкрепа: „Не е само да спрем застрояването, но да оправят и инфраструктурата, водния проект, паркове и детски градини“. Освен това те настояват и за оставката на временно изпълняващия длъжността главен архитект на Пловдив Димитър Ахрянов.

Недоволството е заради първоначален проект за десететажна сграда с шест тела и над 17 500 кв.м РЗП в междублоковото пространство на ул. „Асен Христофоров“, който след миналогодишни протести на жителите в квартала е преработен, като в новия вариант застроената площ е намалена с близо 7000 кв. метра. Жилищната сграда ще се строи на реституиран парцел. Разрешителното за строеж е на „Саут Резиденс 2“ ООД и още пет физически лица. Документът е подписан на 22 февруари тази година от арх. Константин Божков – шеф на дирекция „Устройство на територията“.

Протестът от строителната площадка ще се пренесе на бул. „Александър Стамболийски“ до Коматевския възел в час пик с цел гражданско неподчинение и блокиране на пътя.

Поканен е и районния кмет Костадин Язов, от който жителите на квартала очакват отговори на място.

Искаме ревизия на този строеж, да се изясни дали са спазени процедурите, каза адв. Бояджиев.

Още по темата вижте в статията Протестите против презастрояването в Кючука продължават.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

 1. Незаконното строителство на Столипиново го правят за оцеляване.

  Незаконното строителство на „ГладАрх“ Ахрянов е междуселски бабаитлък на комплексиран Послушник. Греховна суетност и горделивост в нарушение на християнското смирение, етика и добросъвест.

  Съюзът на архитектите САБ и Камарата КАБ не могат да отпратят на заслужен отдих кмета, народен избраник и любимец.

  По закон обаче Камарата има прерогативи и длъжност да преценява, да степенува и да отказва правоспособност на “дипломирани” от Тимбукту, от ПУЦ, от РабФак, от Варна/Русе (?!?) практикуващи мутри -независимо колко скъпо са си платили за бумажката.

  При фрапантни издънки когато подобно на Столипински Цар „творецът“ си позволи върху Джамбаз Тепе да съчини и изгради свой незаконен идиологически Excrementus Fecalis Maximus в противоречие с Плана, да запречи за туристите обзорната площадка ВЪЗРАЖДАНЕ и да запечата дворцовите мозайки на върха тогава КАБ може да му отнеме професионалната правоспособност.

  Може да я намали до селски летни кухни или гаражи/септични ями, колкото да се прехранва.

  Нашият Град си има Дух =Genius Loci= далеч над сергиджийската суета на ЕСК’2019 с паразитиращите заплатаджийски институции пръкнали се. Patina Nobile, която от преструвките с бетонови „античности“ се опростачава безвъзвратно.

  Главен архитект на Пловдив Ахрянов без Конкурс не е никакъв, даже съгражданин не ни е камо ли Кореняк, а е навлек, доведеник на баскетБОЛЕН кадърник мозъклия, маша, Послушник, кукла на конци за далавери. С престъпните си „ПУП“-чета на коляно не може да постави пред свършен факт ОбщУстрПлан и Града. Не.

  Заповедта му за назначаване ако КАБ откаже правоспособност се обезсилва, подписите му стават невалидни и против закона и “инжинеринговите” им бумащини ИТН отиват в коша.

  Камарата КАБ ако не изпълнява основната си, жизнената функция за регулиране на професията а дреме като елитарен клуб с висок членски внос =може да се …закрие.

  Както през комунистическо каскет-политиКАЛИНКИ да ни назначават #КОЙ да коли/беси в градоустройството и архитектурата

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина