АктуалноГрадътЗабравеният градНовиниРазследване

Продължава събарянето и на втория тютюнев склад – ВИДЕО

Въпреки дефилето на министъра на културата Велислав Минеков в четвъртък през деня и късно снощи до Пловдив,  продължава събарянето и на втория тютюнев склад, който се намира на ъгъла на улиците „Г. М. Димитров“ и „Екзарх Йосиф“, видя репортер на Под тепето.

От рано сутринта, а вероятно и през нощта, багер разрушава сградата, горяла преди 6 години.

Към този момент тя вече е почти напълно съборена.

 

Същото се случи вчера и с тютюневия склад на бул. „Христо Ботев 51, който вече е сравнен със земята, въпреки всички закани на министър Минеков, че няма да пзволи тази разруха.

Очевидно институциите са безсилни да спрат унищожаването на Тютюневия град в този момент, което се случва с издадени от Община Пловдив „планове за безопасност и здраве“.

Мария Шнитер: Не можем да разчитаме на нито една институция да защити нашата памет

Днес за 17 часа, както призова в полунощ министър Минеков се организира протест в защита на Тютюневия град, край съборените вече складове.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

    1. Трябва да се разрушат, защото са опасни. Да се строи като се запазят фасадите, а може да има в тях и малък музей на историята на тютюневия град. Затова са архитектите и министъра на културата, а не да бранят и държат с години опасни рушащи се сгради.

      1. Никой не ги кара да стоят в този вид, ама те ги изравняват със земята….

        Ама какво да се очаква от български мутропотеци, каквито са тези от “Гакси Инвестмънт” и от “Кепитъл сити” …

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина