АктуалноЗабравеният градКултураНовини

Велислав Минеков: Няма да позволя тази разруха!

Министърът на културата получил заплахи за застъпването за тютюневите складове, сплашили го, че ще бъде очернен медийно в Пловдив 

На мястото на разрушените складове има вече полиция – ГАЛЕРИЯ 

Служебният министър на културата Велислав Минеков пристигна по спешност в Пловдив преди минути. Поводът, както Под тепето първо съобщи е фактът, че тази сутрин багер започна да събаря вътрешна стена в горелия преди 6 години тютюнев склад на ъгъла на ул. „Г.М. Димитров“ и „Екзарх Йосиф“.

Домино ефект: Събарят още един склад в Тютюневия град.

По същото време се провеждаше Специализираният експертен съвет, който реши, че складът на „Христо Ботев“ 51 става единичен паметник. По информация от арх. Петкана Бакалова служебният министър на културата не се е всключил в днешния дневен ред на специализирания експертен съвет.

Пристигайки на място в Тютюневото градче ресорният министър съобщи, че е бил заплашван по този повод. Казано му е, че ще бъде очернен медийно в Пловдив.

Велислав Минеков заяви, че няма да позволи тази разруха.

Около склада на ъгъла на улиците „Г.М. Димитров“ и „Екзарх Йосиф“ вече има полиция.

На място са директорът на ОД на МВР – Пловдив ст. комисар Димитър Балев и областният управител Ангел Стоев.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

16 коментари

   1. Свещено Право според Конституцийката (Ч/Б бе, Черно на Бяло!) на собственика е да си защити Имота.

    С гавази, въоръжени ако требе, па и зли кучета и дори Кучки!

    Срещу попълзновения от чантаджии, мераклии, рекетьори, идИолози, идИЯлисти ПЕТКАНисти с живи вериги и с домашни директори и служебни „министъри“.

    Народната полиция е добре дошла да се навърта из околните улички, ама …отговорностите впоследствие пред съда поИМЕнно по инвентарнио номер, я, нема как, такова е СеЛаВи-то

  1. Какво смятате, че постигате, опитвайки се да уроните престижа на архитектката?

   За разлика от вас, тя се бори истински за културното наследство на Пловдив – един хилядолетен град.

   Вие явно можете само да плюете и да нападате личността на хора без никакви аргументи.

   1. О, да, бори се тя, безкористно и себеотрицателно, а освен нея никой друг не се бори, не се е борил и няма и да се бори.
    Тя и мъжът ѝ, ако човек само ги слуша, са същински светци, безсребреници и мъченици.
    Виж, ако се загледаш по-отблизо какво правят и как го правят…

     1. Тук по презумпция е анонимен форум за надприказване. Какво очаквате, да Ви приложа снимков матриал и няколко папки съставомерни доказателства за деянията на госпожата? Не е като да не сме се съдили с нея 🙂

  2. Злите езици мълвят, че на Петър не му е съпруга законна Петканата, а само …колега. За да я охулят, явно, че не почтена стринка, а паднала жена, грешница, с три дяца от трима мъжа. С интензивно либидо и бая сексапил.

   А?

   Няма как да е истина, не е за вярване. Завистници!

   1. Вместо ГРИЖИ за Мадарския, за Скалните Църкви, за Казанлъшката, за Боянската, за Паталеница –които са на път също!– на „архитект“ под чехъл П.П. и на неговата господарка П*ткана, че и на служебния им „министър“ ИМ СЕ ВИЖДА ПО-ИЗГОДНО ДА ШЕТАТ ДА БЕЗЧИНСТВАТ ИЗ ТЮТЮНА = = = ОТИ ВСЕКОЯ ТУХЛА ТУКА СИ ИМА ЗАМОЖЕН СОБСТВЕНИК, лесен за сплашване, за тормоз, за „глоби“, РЕКЕТ, нъл’тъй, абе =КЕЛЕПИР ИМА=

 1. Един въпрос: Петкана как така не е на СЕСОНКЦ, а извендъж се оказва направо на мястото на събитието – незаконно и никъде не обявено бутане на ДРУГ склад – така, че да може да се снима как лежи разгърдена пред багери и да зове народа на бунт?
  Сериозен пиар…

  1. Така че на теория тя физически би могла да е навсякъде по света.

   Но е избрала да постъпи геройски и да се качи върху багера, за да спре поголовоното рушене на прекрасен тютюнев склад. Много хора могат да вземат пример от това.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина