АктуалноГероите на деняЖивотНовини

Пожарната като виенско колело

Погледи, изпълнени с възхищение, пред героите – огнеборци на Пловдив дадоха вълнуващ старт на Седмицата на пожарната безопасност 2022

Да полетиш с вишката на големия червен камион, облечен като истински пожарникар – това не е атракция, а изживяване, което оставя отпечатък.

Стотици детски погледи, изпълнени с възхищение, получиха днес героите – огнеборци на Пловдив на площада до фонтана с пеликаните, където бе даден старт на Седмица на пожарната безопасност в Пловдив.

На въпросите и интереса на малките и големи посетители откликваха служители на Първа районна служба по пожарна безопасност и защита на населението към Регионалната дирекция на ПБЗН и екипите на сектор „Специализирани оперативни дейности“.

Освен вълнението да се докоснат до мъжете и жените, които всеки ден спасяват човешки животи, малчуганите имаха възможност да се учат от тях.

Те им показаха как се ползва пожарогасител.

По-големите посетителите пробваха бързината на реакциите си, гасейки внезапно избуял огън.

В обособен кът имаше изложена техника, използвана при пътнотранспортни произшествия, земетресения, наводнения и инциденти с опасни вещества.

Децата бяха силно впечатлени от възможността да ползват автомеханичните стълби, за да се извисят над площада.

Най-малките се насладиха на открита мобилна сцена на образователната постановка „Безопасна приказка“ с актьорите на Държавен куклен театър – Пловдив, от която разбраха как да победят госпожа Беда.

На площада пред общината с деца и възрастни бяха: Спасителен автомобил с водачи Петър Батаклиев и Емил Лазаров с автомеханична стълба – и двамата старши спасители в Сектор „СОД“. Прощъпулник в инициативата направи курсанта Ивайло Караджов.

Димитър Галчев, Борислав Стоянов, Тома Бикирски, Михаил Костов и Божил Тодоров- това са огнеборците от Първа служба, които не спряха да раздават любов и внимание на децата.

Безспирни беседи и инструцки даваха инспекторите от ДПК- Йорданка Колева и Борис Канагрохов. Перфектната организация гарантира началника на Първа служба – главен инспектор Васил Димов.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина