ГрадътНовини

Започва Седмица на пожарната безопасност в Пловдив

В Пловдив и областта от 12-и до 18 септември ще се проведе Седмица на пожарната безопасност. Седем поредни дни в областните пожарни служби ще се състоят Дни на отворените врати, демонстрации, учебни евакуации, беседи, исторически изложби, срещи с ветерани и различни обществени кампании. Това съобщиха от пресслужбата на пожарната.

Началото на инициативата е в 10:00 часа на 12 септември на площада пред община Пловдив с три огненочервени автомобила – за пожарогасене, спасителна дейност и с автомеханична стълба.

Посетителите ще имат възможност да изпитат бързата си реакция, гасейки внезапно избуял огън. В обособен кът ще бъде изложена техника, използвана при пътнотранспортни произшествия, земетресения, наводнения и инциденти с опасни вещества. На въпросите и интереса на посетителите ще откликнат служители на Първа районна служба по пожарна безопасност и защита на населението (ПБЗН) – Пловдив и екипите на сектор „Специализирани оперативни дейности“ на регионалната дирекция.

На открита мобилна сцена актьорите на Държавен куклен театър – Пловдив и пожарникарите пред общината в 11:00 часа ще представят театралната постановка „Безопасна приказка“. 

На 13 септември в двора на Регионалната дирекция на ПБЗН – Пловдив ще бъде почетена паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг огнеборци.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина