АктуалноБългарияВашите писмаГласовеГрадътМненияНовиниПод лупа

Полицейски патрул отказал да плати 2 лева за бариерата на Гребната база

Как ще влизат колите със специален режим преминаването през „умните“ бариери, питат пловдивчани?

Новите „умни“ бариери, които заменят служителите на ОП “Паркиране и репатриране“ на Гребната база и за които от пресцентъра на Община Пловдив два пъти се похвалиха, че аха да ги направят, вече създават проблеми, а и явно са пуснати в действие без да изпратят през съобщение за това.

За месец и половина цената за паркиране около Гребната скочи двойно?

Електронни бариери заменят общински служители на Гребната

В редакцията ни постъпи сигнал от пловдивчани, които по време на съботната си разходка около гребния канал са станали свидетели на дребен инцидент в района на Кулата. Наложило се Общинска охрана да повика полиция и тук се е появил проблем.

По думите им служителите н патрулката не пожелали да влязат през новата бариера откъм ул. „Ясна поляна“, която е платена и накарали служителите на Общинска охрана, участниците в инцидента и свидетелите да отидат от другата страна на заграждението,  за да дадат показания.

Тук възниква въпросът при този режим на допуск и при по-тежък случай или инцидент не е ясно как ще влизат коли на Полицията и Бърза помощ към Гребната база.

Все пак там минават хиляди хора, особено в почивните дни и винаги е възможно нещо да се случи – по-тежко престъпление или пък здравословен проблем. Тъй като вие следите темата, ще бъде от полза за цялото общество, ако зададете този въпрос на общината. Тези коли трябва ли сами да си плащат таксата от два лева или пък има нещо друго предвидено, за да могат бързо да влизат, ако се наложи?“– питат пловдивчани.

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

  1. Хахахахах общината една кьорава бариера не може да направи, а какво остава за разните му транспортни проекти, инфраструктура, болници и т.н. смях в залата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина