За месец и половина цената за паркиране около Гребната скочи двойно?

Актуално Власт Градът Новини Под лупа

През това време Общината успя да монтира две бариери, (нищо, че имаше и преди) както и да се похвали два пъти, използвайки бъдеще време

Това е прессъобщение от Община Пловдив от днес.

„Община Пловдив обособява над 150 паркоместа в зоната до Гребната база

Над 150 безплатни паркоместа ще бъдат обособени в непосредствена близост до Гребаната база и стадион „Пловдив“ от страната на бул. „Марица“ – Юг до залата на Университета по хранителни технологии. Това съобщи заместник-кметът Тодор Чонов. Днес той посети на място зоната заедно с директора на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов.

Вече няма служители на общинското предприятие, които ръчно да вдигат бариерите. Поставените съоръжения са автоматични – едно входно-изходно ма кръстовището до улица „Ясна поляна“ и само изходно, близо до стадион „Пловдив“. Таксата за влизане е 2 лева, а за автомобилите със специален режим е безплатно. Издадените пропуски за достъп вече няма да важат.

„Утре ще премахнем кабинката на бул. „Марица“, в която преди имаше общински служители, които събираха такса. В най-скоро време ще освежим и допълним маркировката, за да могат хората да се ориентират къде да паркират“, обясни Тодор Чонов. Той припомни, че освен новите паркоместа безплатни такива има и по улица „Ясна поляна“ и продължението на бул. „6-ти септември“. По думите му по този начин районът около Гребния канал ще се обособи за отдих и спортни дейности, а автомобилите вътре ще са по-малко.“

Това е прессъобщение по същия повод от 31 юли т.г.

Вижте го и открийте разликите:

„От следващата седмица започва монтирането на 3 автоматични входно-изходни бариери на Гребната база, на мястото на старите постове с общински служители. Това съобщи директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов.

Две от тях – една за влизане и друга за излизане ще заменят служителите в караулките на кръстовището до пазара и Спортния диспансер. Третото електронно съоръжение ще бъде поставено  от северната страна на стадион „Пловдив“, то ще може да се ползва единствено като изходно.

В зоната от бул. „Марица – Юг“ до спортната зала на Университета по хранителни технологии ще бъдат разчертани над 120 паркоместа, които ще бъдат безплатни, по подобие на тези по улица „Ясна поляна“, където бариерата бе премахната преди време.

(бел. ред.: местата на бариерите са очертани в червено на приложената карта, а зелените линии са местата за свободно паркиране. Означенията на картата са направени от екипа на редакцията ни, тъй като на изпратената от Общината нямаше обозначения)

Новите автоматични бариери трябва да са готови към края на месец август, като цената за вход ще е 1 лев, посочи още Калакунов.

От общината напомнят, че допълнително паркоместа могат да се използват и срещу парк „Розариума“, както и на общинския паркинг в непосредствена близост до зеленчуковия пазар, който обаче е с платен престой.“

Кратък анализ:

С второ публикувано тук съобщение преди месец и половина от администрацията ни уведомяват, че почват да правят нещо другата седмица. С първото текстче днес ни се казва, че вече са направили трите бариери.(бел.авт: нищо, че имаше и преди)

Обособяването на паркоместата (един път над 120, втори път над 150) е в бъдеще време и в двата текста, защото докато не ги „обособят“ – да ги нарисуват с боя, не е ясно каква бройка ще излезе. Освен това, ако се разходят още малко може да открият и други подходящи места в същата зона.

През юли директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ инж. Ненко Калакунов обявява цена 1 лев. През септември ресорният зам-кмет Тодор Чонов казва – два лева.

Някой може да си помисли, че през лятото е скочила таксата за паркиране, но не. Тук обяснението е едно-единствено – явно шефът на ОП-то, което отговаря за паркирането в града, си няма идея колко струва услугата му.

Утре да очакваме прессъобщение, че вече е премахната кабинката на бул. Марица. А горе-долу след месец, когато бъде избрана фирмата за полагане на маркировка, може да дойде и друго, че вече местата са обособени (разбирай начертани). После ще чакаме и за откриването.

Междувременно още чакаме отговори по тези теми

История с общински паркинг, от който частна фирма прибира таксите за паркиране.

За кого се строи нов паркинг до Водната палата?

Споделете ни във:

6 коментара за “За месец и половина цената за паркиране около Гребната скочи двойно?

    1. 10 Пр още толкова заместник-кмета и те имат служители и т.н. а пък може и на кмета да не му стига увеличената с около 110% заплата. Мислете малко, в мизерия ли трябва да живеят тия хора. Според мен трябва да събираме пари, за “належащи” нужди на общината и кметЯ по 10 лв на ден от всеки жител на общината, за да може измъчените кметове и администрация да не се чудят как да вържат 2-та края

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.