Електронни бариери заменят общински служители на Гребната

Актуално Градът Новини

Цената за вход с автомобил ще е 1 лев

Обособяват и над 120 безплатни паркоместа

От следващата седмица започва монтирането на 3 автоматични входно-изходни бариери на Гребната база, на мястото на старите постове с общински служители. Това съобщи директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов.

Две от тях – една за влизане и друга за излизане ще заменят служителите в караулките на кръстовището до пазара и Спортния диспансер. Третото електронно съоръжение ще бъде поставено  от северната страна на стадион „Пловдив“, то ще може да се ползва единствено като изходно.

В зоната от бул. „Марица – Юг“ до спортната зала на Университета по хранителни технологии ще бъдат разчертани над 120 паркоместа, които ще бъдат безплатни, по подобие на тези по улица „Ясна поляна“, където бариерата бе премахната преди време.

(бел. ред.: местата на бариерите са очертани в червено на приложената карта, а зелените линии са местата са свободно паркиране)

Новите автоматични бариери трябва да са готови към края на месец август, като цената за вход ще е 1 лев, посочи още Калакунов.

Използвата система ще работи на принципа на тази в моловете.

От общината напомнят, че допълнително паркоместа могат да се използват и срещу парк „Розариума“, както и на общинския паркинг в непосредствена близост до зеленчуковия пазар, който обаче е с платен престой.

Споделете ни във:

1 коментар за “Електронни бариери заменят общински служители на Гребната

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.