АктуалноКриминалеНовини

Пловдивски полицаи задържаха организатори на кучешки боеве

Престъпна група, организирала боеве с кучета и незаконни залагания, е разбира при полицейска акция в Пазарджик, в която са участвали полицаи и от Пловдив и Панагюрище. 

За кучешките битки е бил избран труднодостъпен терен в местността „Влайков връх“ край панагюрското село Елшица. Уговорките за всяка среща и залаганията са правени в затворени канали на интернет приложения.

В неделя полицаите блокирали периметъра около местността и задържали общо 20 мъже и 3 жени на възраст между 17 и 63 години. Те са от Пазарджик, Пловдив, София, Хисаря, Хасково, Чирпан, Бяла Слатина, Враца, Асеновград, Старосел. В близост до мястото са установени и 38 коли и джипове.

За битките бил построен специално проектиран ринг, който бил оборудван с метални заграждения и осветление. Вътре в ринга е открито тежко ранено от боевете куче, което е незабавно откарано във ветеринарна амбулатория, но е починало от травмите си.

Като основен организатор е арестуван 63-годишен мъж от Пазарджик, живеещ в село Елшица. В дома му са открити множество видеозаписи на други боеве.

Снимката е илюстративна

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина