ГрадътЖивотНовини

Ново арт пространство за деца отвори врати в Пловдив

При „Трите феи“ най-малките ще могат да изследват и опознават света на класическата музика, на изобразителното и приложните изкуства

Инж. Дора Иванова, Елена Косева и Инна Пепеланова или Трите Феи отвориха най-новата арт школа в Града под тепетата тази неделя в Търговски център “Гранд”, етаж 2. Дамите са квалифицирани специалисти в областта на изкуствата и педагогиката и целта им е да създадат пространство, в което децата да изследват и опознават света на класическата музика, на изобразителното и приложните изкуства.

Основните цели на Трите Феи са развиване на въображението, стимулиране на творчеството чрез средствата на изкуствата, създаване на добър музикален и естетически вкус, емоционална интелигентност и не на последно място обогатяване на общата култура. Освен приложните изкуства и хендмейд работилниците, които са приготвили за всеки сезон и повод от годината, те разработват чисто нов формат, който не се среща никъде до момента.

Феите ще представят на децата приказки и слушайки класическата музика, написана по произведенията, ще рисуват своите впечатления в специална книжка, създадена за всяка приказка, в която ще има и отделни илюстрации за развиване на фината моторика, както и научаване на комбиниране на цветове. На откриването присъстваха над 50 деца, заедно с техните родители, които се потопиха в един нов вълшебен свят.

Дора е завършила Национална Гимназия за Сценични и Екранни Изкуства гр. Пловдив, със специалност Театрален грим и перуки. Продължава бакалавърската си степен в ТУ Варна със специалност Инженерен дизайн, а след това надгражда образованието си с професионална квалификация във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” със специалност учител по изобразително изкуство. Елена също е завършила Национална Гимназия за Сценични и Екранни Изкуства гр. Пловдив, но със специалност Художествено осветление за театър, кино и телевизия. Нейната бакалавърска степен продължава в АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” със специалност Сценография. Магистърската ѝ степен е завършена в ПУ “Паисий Хилендарски” със специалност Бизнес администрация. След завършването на НУМТИ “Добрин Петков” гр. Пловдив, със специалност Флейта и Класическо пеене, Инна продължава бакалавърската си степен в НМА “Проф. Панчо Владигеров” гр. София, със специалност Класическо пеене. Също там завършва и магистърската си степен Педагогика на обучението по музика, а след това завършва втора магистратура в АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” гр. Пловдив, специалност Артмениджмънт.

Може да ги откриете във фейсбук на страницата им Арт школа Трите Феи, в инстаграм trite.fei, както и в ТЦ “Гранд”, ет. 2.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина