АктуалноВкусът на градаЗабавлениеНовиниФоторепортаж

Пловдив празнува с пълни чаши мавруда

Отбрани еликсири и изкусителни мезета привличат граждани гости на града винен фестивал на площада в Международния ден на мавруда и българското вино – ГАЛЕРИЯ

Пивко и вкусно – така тече Urban Wine Fest в сърцето на Пловдив. Виненият фестивал на площада зад Общината отвори врати по обяд и под шатрите му вече преминаха стотици посетители.

Входът е свободен, а картите за дегустации и консумация се заплащат на специален щанд, тъй като събитието е безкешово. Може да си донесете любимата дегустационна винена чаша. Ако нямате, организаторите ще ви осигурят възможност за закупуване или ползване срещу депозит.

Във фестивалната зона има винен бар със специална селекция български вина от местни сортове. Можете да ги пробвате с кулинарни изкушения, с които майстори готвачи акцентират върху местните продукти и съчетанието им с българските вина.

За хубавото настроение и незабравими емоции се грижи и местен DJ.

Международният ден на мавруда е инициатива на Българската асоциация на винените професионалисти и се провежда под патронажа на Министъра на туризма и с официалната подкрепата на Министерство на туризма, Министерство на земеделието, Община Пловдив, Организация за управление на Тракийски туристически район и Съвет по туризъм – Пловдив.

Празникът продължава до 21 часа.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина