АктуалноГрадътЖивотКултураНовиниОбщина Пловдив

Пловдив чества Деня на будителите с общоградско шествие

Пловдив ще чества за първи път Деня на народните будители с мащабно шествие. Тази година се навършва 1 век от обявяването на 1 ноември за празник и заради юбилея тържествата ще бъдат много по-пищни.

Събитията в града ще започнат в 10 часа пред входа на Хуманитарната гимназия. Точно в 10.30ч. ще бъде даден старт на шествието, което ще стигне до площад Централен, съобщи зам.-кметът Стефан Стоянов.

Поканени за участие са всички 77 училища на територията на общината. Всяко училище ще бъде представено от група от 20-30 възпитаници. Ще бъдат раздадени грамоти на най-заслужилите измежду над 5-те хиляди учители в Пловдив. Ще бъде събрана и монтесори общността, за да бъдат отличени някои от най-добрите преподаватели.

1 ноември да бъде изравнен с 24 май, предложи знаковият пловдивски ротарианец Наско Начев. Движението е съорганизатор на празниците за Деня на народните будители.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина