АктуалноГласовеГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Пламен Райчев: Няма проблем с габаритите на „Даме Груев”

„Няма проблем с габаритите на реконструираната част от улица „Даме Груев””. Това заяви пред Под тепето зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.

Потърсихме го след публикации в социалните мрежи, провокирали материали в няколко регионални медии, според които общо четирите улични платна след разширението на улицата са с по-малък габарит от императивното изискване на закона.

„Няма такова нещо. Няма как да се случи. Има приемателни комисии, които не могат да допуснат нещо подобно. Има минимални габарити за определен клас улици, ние се придържахме към минималния в проекта”, обясни Пламен Райчев.

Под тепето бе на място днес. В реконструирания участък впечатление прави леко отклонение в широчината на трасето малко след светофара с „Македония”. В средата на обновената част на улицата то се стеснява с няколко сантиметра.

Заснехме пъновете на  отсечените в последните два дни дървета. Припомняме, че от понеделник, в участъка между „Охрид“ и „Пере Тошев“ бяха премахнати 20 дървета.

Именно в началото на тази седмица завършената част от „Даме Груев“ трябваше да бъде отворена за движение, но това така и не се случи.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

 1. Съвсем нормално си изглежда улицата, като изключим липсващата велоалея…

  Първата медия, която го разгласи, можеше съвсем спокойно да отиде и да го измери с една рулетка, а не всички да дебатират по фейсбук пост, за чиято достоверност в крайна сметка няма как да сме сигурни…

  Въпросният човек твърди, че го е измерил 2,60 , но можеше съвсем спокойно да каже 2,40-2,80 и да му повярваме абсолютно толкова. Така че медиите, ако държаха на обективност можеше да отидат на място. Впоследтствие се завъртя някъде числото 2,75 м , че било потвърдено, но не стана ясно как…

  Впрочем явно са отишли медиите на место, защото се разпространяват снимки от различни ъгли. Но защо не са го измерили???

  Собственикът на компанията, че се е държал просташки в съобщенията си, е факт!!! Тук спор няма! Абсолютно просташко поведение!

  Обаче си казва верни неща – няма как толкова много комисии и хора да го проспят, ако такова недоразумение има.

  Пък онзи другият, подал сигналац се обяснява какъв приятел бил на Зико?!?!?

  Във фейсбук се споменаваше и размер на разминаващи се автобуси. Малко странна хипотеза честно казано на булевард. По-надолу някой контрира, че автобусите били всъщност широки 2,55 най-много… Абе, въобще…

  Стана една дълга и широка. И в крайна сметка ДОКАТО НЕ ОТИДЕ МЕДИЯ ДА ГО ИЗМЕРИ НА МЯСТО И ДА НИ ПОКАЖЕ, няма как да сме сигурни в нищо!

  1. Последната публикация в медията, разгласила сигнала, дава отговор на всички въпроси.

   Пътят е с 4 ленти по 3 метра в по-голямата си част (700 метра) и съответно началото и края. В участък (от около 100-тина метра) покрай кино Въстаник лентите са 2,75 метра широки, за да се избегне събарянето на терасата на киното, където има бомбоубежище. Това е съгласувано с КАТ.

   Те мерят с рулетка, за което поздравления!

   1. По 3м. са според Бончо Бонев в самото начало при кръстовището с Македония и в края си при надлез Родопи.Т.е почти по цялото си протежение ще бъде с габарити близки до 2.60м.А това за бомбоубежището под терасата на киното си е чиста лъжа за да оправдае нежеланието за събаряне което също струва пари.Колкото по малко работа толкова повече пари в джоба.

     1. Да приател съм с Зико и с жена му Меглена още преди изобщо да бъде някакав както и с Кесови собствениците на супермаркети Триумф защото съм работил с тях,нещо лошо ли има в това?.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина