АктуалноГрадътИзбориНовиниОбщина Пловдив

Първо заседание на новия Общински съвет

Избират зам.-председатели на местния парламент в Пловдив. За пръв път 4 жени са номинирани

Новоизбраните общински съветници на Пловдив, които се заклеха на Арахангелов ден, се събират на първо заседание, което ще се проведе на 23. 11. 2023 г. /четвъртък/ от 09, 00 ч. В дневния ред на сесията е включен изборът на зам.-председатели на Общински съвет и избор на членове на постоянните комисии.

Припомняме, че с изменение на Правилника за работа на Об С – Пловдив от януари 2016-а година всяка политически представителна група има право най-малко на един зам.-председател. Така в настоящия Общински съвет те ще са шестима.

Вижте номинациите на различните политически сили:

Радослава Ташкова – ПП ГЕРБ

Добромира Костова – ПП-ДБ

Стефан Послийски – Съединени за Пловдив

Савина Петкова – Браво Пловдив, която е и председател на групата

Елена Грозданова – Възраждане

Илия Гатев – БСП за България, предс инж. Калин Милчев

Димитър Арнаудов – ИТН.

Прави впечатление, че за пръв път има номинирани 4 дами за позициите.

Припомняме, че Радослава Ташкова заемаше поста на зам.-председател във втория мандат на кмета Иван Тотев, а Савина Петкова бе председател на местния парламент.

Добромира Костова и Стефан Послийски бяха съветници и в предходния Об С, а Грозданова, Гатев и Арнаудов за пръв път влизат в местния парламент. На сесията ще бъдат избрани и членове на 11-те постоянни комисии към Общинския съвет. 

Снимка на корицата: архив/Радослава Ташкова заемаше поста на зам.-председател във втория мандат на кмета Иван Тотев, а Савина Петкова бе председател на местния парламент

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина