АктуалноВластГласовеИзбориНовиниОбщина Пловдив

Новата управа на града полага клетва – ГАЛЕРИЯ

Кметът Костадин Димитров пръв подписа клетвената си декларация – ВИДЕО

Новоизбраните кмет на Пловдив Костадин Димитров, кметовете на шесте района и общинските съветници се събраха на първото заседание за конституиране на местния парламент с мандат 2023 -2027 година, което по традиция се провежда в зала „Съединение“ на Историческия музей в града. На него те ще полажат клетва за служба на обществото в тържествена обстановка.

На събитието присъстват двама от предходните кметове Иван тотев и Иван Чомаков, до тях е и Знеполският епископ Арсении.

Церемонията бе открита с химна на България и слово от Областния управител на Пловдив Илия Зюмбилев, който по закон присъства на заседанието.

Пръв се закле и подписа клетвената си декларация новият градоначалник Костадин Димитров. С този акт той фактически влезе в длъжност. Малко по-късно новият градоначалник ще получи символично от предшественика си и ключа за Община Пловдив в сградата на „Стефан Стамболов“ 1.

Предстои новият Общински съвет – Пловдив да избере председател. По право най-възрастният член на Об С води това първо заседание за избора. В този мандат това е Атанас Узунов от ПП ГЕРБ.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина