АктуалноВластГласовеГрадътНовиниРазследване

Пълно спиране на Пробива и възстановяване на мястото – ВИДЕО

За „Окончателно спиране на Пробива, сега!“ се обявиха недоволните от проекта на Община Пловдив против направата на кръстовище на две нива до Водната палата. Днес след обяд 20-тина пловдивчани за пореден ден се събраха на протест на мястото срещу пробива до Водната палата.

Те издигнаха плакати с надписи: „Спрете Пробива!“, „Паркове, а не магистрали“, „Оставка“ и други.

Автомобилите си възвръщат зоната до пробива

Поводът за днешния протест са ламаринените заграждения, които останаха върху тротоара, след временното спиране на проекта. Хората посочиха, че няма как пешеходците да преминават до тези огради и се налага да ходят по плътното. Освен това тарабите ограничават видимостта на шофьорите, които правят десен завой за моста на Панаира.

Протестиращите настояват още администрацията по най-бързия начин да обезопаси пътния участък, да върне знаците и старата цветограма на светофарите на кръстовището до Чифте баня, както и да възстанови алеята край реката по бул. „Марица-Юг“, включително и повторното засаждане на растителни и дървесни видове.

Под тепето ви предаде протеста на живо във Facebook страницата на медията. Вижте подробности в следващото видео.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина