АктуалноГрадътИзбор на редактораИзбориКварталиМненияНовини

Отвориха пътя на Румяна Толова до зам.-кметския пост в район Централен

Общинският съвет на Пловдив гласува днес числеността на администрацията на район „Централен“, като прие да бъде отворен още един щат за заместник-кмет.

Предложението дойде от съветника Стефан Послийски от „Съединени за Пловдив“ и бе прието на микрофон от зам.-кметът на Община Пловдив по финанси Женя Петкова, която е изпълняващ длъжността кмет в момента, тъй като градоначалникът не присъства на сесията на местния парламент.

Новият, пети на брой, вице на Георги Стаменов ще поеме ресор „Култура и културно историческо наследство“ в най-стария и важен градски район на Пловдив.

„С оглед на доброто развитие на културно-историческото наследство една незаета бройка на експерт да бъде трансформирана и вместо нея да се отвори позицията на зам.-кмет по култура и културно наследство„, предложи Стефан Послийски.

След като така направеното предложение бе прието от името на вносителя, съветниците приеха и цялата числена структурата на кметство „Централен“ с петима зам.-кметове с 42 гласа „За“, само 7 се въздържаха.

Не бе тайна за никого в залата за какво бе разкрит щата на още един зам в района.

С гласуването си днес пловдивските съветници отвориха пътя на бившата си колежка Румяна Толова за въпросния пост.

С каква точно експертиза обаче тя ще ръководи ресор „Култура“ в район Централен е въпросът, на които следва да отговорят от градската управа.

Ден по-рано в редакцията на Под тепето пристигна сигнал за готвената ръководна щатна бройка, който гласи следното:

Отскоро на сайта на общината може да се гледат предложения, които комисиите в Общинския съвет разглеждат. В правната комисия на Общинския съвет се разглежда предложение, което представя промяна в структурата на район Централен, което показва, че ще има промени в администрацията.

Възможно ли е да получим информация, какво налагат промени в администрацията на район Централен?

Ще се увеличи ли броят на зам.-кметовете на Район Централен?

Служители в общината коментират, че мястото ще заеме неуспялата общинска съветничка на Съединени за Пловдив – Румяна Толова. Не се ли правят промените, за да бъде официализирано това предположение на служители?

Какво налага промяна в структурата на Район Централен?
Редно ли е да се увеличава администрацията на Община Пловдив, за да се намери работно място на неуспели кандидати за общински съветници?“

Потърсен за коментар от репортера ни преди сесия кметът Георги Стаменов заяви:

„Аз съм входирал надлежна структура за разглеждане в Общински съвет, по отдели и по звена така като се изисква по закон. В предложението ми не се завишава и не се занижава числеността, тоест броят на служителите е същият.“

На конкретен въпрос за Толова, Стаменов коментира, че познава дамата от политическия небосклон на града, като бивш общински съветник и шеф на ОП „Радостни обреди“, като допълни, че коментари и слухове сред служители в общината има всякакви.

Преди да се стигне до това назначение, името на Толова бе спрягано за директорския пост в Старинен Пловдив, както и за зам.-кмет със социален ресор в Голяма Община.

Четете още по темата в статията Коя е Румяна Толова?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

20 коментари

  1. Абе смъркач я си гледай белото и не се занимавай с работи които не разбираш. Най нормално е да има зам кмет по културата. Кое ви изненадва

  2. Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:–- https://do.my/bluestone

  3. Мила, любезна и отзивчива, изслушва и … толкова.
    Не виждам любезното изслушване да е допринесло с нещо особено за добруването на града.
    Единственото, което цъфти в случая е кариерата на г-жа Толова.
    Но пък не е и голяма изненада де, след като не успя да влезе отново в общинския съвет, трябваше да ѝ измислят топла позиция за следващите четири години.

  4. Госпожа Толова винаги е била отзивчива, любезна и милосърдна. Много е възпитана. Никога не ме е връщала и винаги изслушва хората. Успех! И дано направи нещо за район Централен.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина