АктуалноГрадътИзбориНовиниОбщина ПловдивПод лупа

Коя е Румяна Толова?

Новата зам.-кметица на Централен с ресор „Култура и културно историческо наследство“ идва в кметството от екипа на вечната опозиция на Георги Стаменов – бившия зам.-кмет по „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков

От днес в най-стария и важен район на Пловдив – Централен има нов, пети на брой, заместник-кмет. Както ви съобщихме по-рано местният парламент Отвори пътя на Румяна Толова до зам.-кметския пост в район Централен.

Коя е Румяна Толова?

Румяна Толова идва в кметство Централен от екипа на вечната опозиция на Стаменов – Титюков.

Тя е на 39 години, зодия Стрелец. Родена и израснала в Пловдив. Семейна е, има син. Завършва СОУ „П. К. Яворов“ в родния си град. Висшето ѝ образование придобито в Софийския университет „Св. Климент Охридски” със специалност „Социология“. Има завършена магистратура и в Нов български университет по „Политически мениджмънт и публични политики“. Владее немски и английски.

Внучка е на известния журналист и писател – Георги Райчевски.

Израснала е в квартала около кино „Кочо Честеменски“. Самата тя твърди, че още 23-годишна започва първите си стъпки в политиката, като е минала е през школата на Емил Кошлуков, на когото била политически пиар. В работната си биография има известен стаж като директор на обществени поръчки в голяма рекламна софийска фирма. През 2011 г. се завръща в града и се запознава по време на изборите с бившия дългогодишен зам.-кмет Георги Титюков – лидер на „Кауза Пловдив”, който лично я привлякъл в партийните редици.

От лятото на 2017 до лятото на 2019-а беше директор на Общинско предприятие „Радостни обреди“, където обичаше да организира изнесени ритуали.

Толова вече има един мандат стаж като общински съветник от Каузата. Тя влезе в Об С след местните избори през 2019, като зае мястото на Веселина Ботева, която остана шеф на Социалната дирекция в община Пловдив и така освободи съветническото си място в местния парламент на следващата в листата – Толова.

На последните местни избори тя бе кандидат за общински съветник от местна коалиция коалиция „Съединени за Пловдив“ („Кауза България“, „Новите лидери“, ВМРО – БНД, Земеделски съюз „Александър Стамболийски, „Воля“, „Атака“, „Партия на зелените“), под номер 14 в листата. 

По време на кампанията Толова заяви в интервю:

„Културните събития трябва да се изместят към кварталите, не може всичко да е в центъра.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. Поредната калинка, говори се, че е в особено близки отношения с бидона, общинския съветник, отрекъл се от Тютюка. Долна и зла женица, с комплекси. Нищо градивно няма да направи

    1. Христо, Христо, … колко може да си тъп, … калинки, бидони, … нямаш си грам понятие от политика, от култура, от общуване с хора и можеш спокойно да си стоиш в дупката която те е заседнало нещото, което си мислиш, че имаш – но то със сигурност не е мозък.
      Румяна, успех момиче. Не слушай никого, имаш си глава на раменете и силата да УСПЕЕШ!

  2. Браво и Успех г- жо Толова. Преди да излезна в майчинство работех с нея в общината. Вършеше работа,доколкото можеше. Поне с такова впечатление съм останала. Има съветници, които за 4 години не се показват нито веднъж. Тя беше доста активна.

  3. Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея– https://do.my/bluestone

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина