Отново искат премахването на Альоша

Актуално Гласове Избори 2021 Новини

В предложение за премахването на паметника се настоява идеята да бъде разгледана спешно в светлината на агресивната политика на Путин към независима Украйна

Партия КОД внася днес предложение за премахването на паметника Альоша в община Пловдив, като се настоява идеята да бъде разгледана спешно в светлината на агресивната политика на Путин към независима Украйна, която открито застрашава мира на целия континент.

В обръщението към кмета Здравко Димитров и общинските съветници се подчертава, че това е монумент на окупационната Червена армия, който няма място в сърцето на най-древния български и най-стария жив град в Европа.

Консервативното обединение на десницата разглежда размаханото съветско оръжие над главите на пловдивчани и над паметника на Апостола на свободата – Васил Левски, като недопустим символ на окупация, доминация над българската държавност и обида за свободолюбието на българите. В тези дни на пряка военна агресия на руските политици съществуването на този войнствен колос е израз на потъпкване на българския национален дух и унижение на гражданското достойнство на всеки пловдивчанин“, аргументират се от партията.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Отново искат премахването на Альоша

  1. Политическата обстановка на световната карта, към днешна дата, не може да бъде предпоставка за заличаването на историята. Паметникът е символ на Освобождението. Нека не забравяме това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.