АктуалноГласовеГрадътИзбориНовиниОбщина Пловдив

Общински съвет умува какво да реши за Панаира

Съветниците бистрят какво да е прокеторешението по сложния юридически казус

Повече от 30 минути общинските съветници умуват по групи какво да роди днес като решение местния пармалент по казуса с Панаира. Това се случва след свикана10-минутна почивка, по искане на Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“. Причината за нея е, че в днешния дневен ред с една точка е меко казано „екзотичен“ – в нея не фигурира проект за решение, който да се гледа и гласува.

Извънредната сесия стартира с изказване на изпълняващия длъжността кмет Величко Родопски, който прочете пред съветниците днешното решение на Окръжен съд- Пловдив, с което по-рано ви запознахме – Съдът в Пловдив спря апорта.

Съвтеници, присъствали на непровелите се предходни две извънредни сесии попитаха групата на ГЕРБ по инициатива на която днес Об С заседава „къде е проекторешението им и какви са мотивите за днешното заседание“. Отговор не послдева.

Мъти ли се нещо в Общински съвет?

Единстевното по-обширно изказване до този момент направи нечленуващият в групи Слави Георгиев, който подчерта, че Пловдивският панаир никога не е бил общински и няма как към монета да се върне в патримониума на Община Пловдив.

Какво каза още в кулоарите на местния парламент Слави Георгиев вижте във видеото.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Слави Георгиев уж беше независим, а то какво излезе – работи на повикване на ГЕРБ. Всичкото перчене срещу Здравко явно е само параван.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина