ГрадътНовиниОбщина Пловдив

Съдът в Пловдив спря апорта

Пловдивският окръжен съд спря вписването на увеличението на капитала на дружеството „Пълдин Туринвест“ и изменението на устава му в Търговския регистър, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Определението на съда е с дата 18. 01. 2023 г. В мотивите си за отказ на регистрацията магистратите са посочили чл. 536, ал. 1, т. 1 от Гражданския процесуален кодекс (връзка с чл. 19, ал. 6 от Закона за Търговския регистър), според който производство, образувано пред Агенцията по вписванията се спира, когато има висящо дело относно правоотношение, което е условие за постановяване на исканото вписване. Исковата молба за отмяна на решенията от Общото събрание на дружеството „Пълдин Туринвест“ от 9 януари 2023 г. е депозирана от Община Пловдив пред Окръжен съд вчера.

До внасянето на исковите молби пред съда се стигна, след като Общинският съвет в Пловдив на 19 декември 2023 година не се съобрази с предложението на кмета Здравко Димитров за гласуване против увеличаване на капитала на дружеството.

„Както казах и по-рано ще защитя интереса на пловдивчани и ще изпълня решенията на местния законодател“, припомня градоначалникът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина