АктуалноВластНовиниПод лупа

Общината активира блокираща квота за Панаира с решение на Об С

Общинският съвет на Пловдив, след над едночасови дебати, прие решение представителят на Община Пловдив в Общото събрание на акционерите на „Пълдин туринвест“, което е насрочено за днес, да гласува „Против“ предложението за апорт на акциите на Община Варна в международното изложение.

Георги Гергов получава акциите от Пловдивския панаир от Варна

Нещо повече, по предложение на групата на „Демократична България“ в местния парламент бе взето и решение да се задейства блокираща квота, като по този начин да бъде направен опит да спре превземането на панаира от бизнесмена Георги Гергов.

Предложението на председателя на групата на ДБ Веселина Александрова мина на косъм със само един глас „За“ в повече. 25 от велможите го подкрепиха, а 24 се въздържаха.

Какво следва след гласуването за активиране на блокираща квота по казуса с Панаира? Вижте коментарът на вносителя адв. Веселина Александрова в следващото видео.

Интересното в случая бе, че при гласуването вот „Въздържал се“ дадоха единствено групите на „Автентична лява БСП“ и ГЕРБ.

В същото време по-рано днес от Градския съвет на БСП изпратиха нарочна декларация до медиите, че се разграничават от действията на общинските съветници на Столетницата под тепетата. В декларацията се казва:

„С действията си в Пловдивския общински съвет, тези съветници доказват, че политическото номадство е факт, същевременно прозират амбиции за самостоятелен политически проект, за което търсят своята легитамация. Всички общински съветници от името на „БСП за България” са официално санкционирани с решение от 23.07.2022 г. на Градската конференция на БСП – Пловдив.“

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина