АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Областният отказа да върне решението за парк „Отдих и култура“

Областният управител Ангел Зюмбилев отказа да върне решението на Общински съвет за откупуването на само част от парцела на „Тея инвест“ срещу 35 милиона лева от парите на пловдивския данъкоплатец. Вчера изтече последният срок, в който губернаторът можеше да реагира, но не го е направил, както сам потвърди днес пред Под тепето.

След церемонията по честването на 115 години от обявяването на Независимостта на България той каза пред медията ни, че е пратил към местния парламент само становище относно решението на съветниците от началото на септември. Зюмбилев обясни, че е огледал в детайл с юридическия си отдел скандалното гласуване в ОбС, но незаконосъобразност не е открита. „Няма за какво друго да го върна“, посочи областният управител.

Припомняме, че протестиращи срещу решението граждани предложиха помощта си на администрацията на Зюмбилев, като предоставят правно становище за връщане на решението за откупуване на част от имота на „Тея инвест“ в парк „Отдих и култура“ за 35 млн. лева. Според тях този имот не е включен в програма за разпореждане с общински имоти и специална програма-стратегия за откупуване на важни за града терени. Според Тони Стойчева това е достатъчно основание решението да се върне. „Общината не е частна фирма и не може да прави каквото си поиска с имотите си, обясни тя защо защо трябва тези действия да се аргументират в съответни програми“, смята Стойчева. Становището обаче не е било взето предвид от Ангел Зюмбилев.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина