АктуалноБизнесГрадътЗабравеният градИзбор на редактораКварталиМненияНовини

Нищо не остана от тютюневия склад на „Г.М.Димитров“

Багери, ангажирани от „Галакси инвестмънт груп“, в продължение на няколко дни разчистват останките от съборения тютюнев склад на на ъгъла на „Г.М.Димитров” и „Екзарх Йосиф”.

Това написа Под тепето преди точно 9 дни. Към днешна дата от вековната сграда в сърцето на тютюневия град няма и помен- тя е изравнена напълно със земята. Целият терен е разчистен и сякаш готов за ново строителство.

Само за няколко дни тежки строителни машини първо досъбориха малко останалата част от основата на несъществуващия вече тютюнев склад, а после останките от него бяха разчистени. Обезопасителните заграждения са дръпнати няколко метра навътре към имота, а на място има постоянно присъствие на частна охранителна фирма.

Припомняме, че в началото на септември, на принципа на ефекта на доминото, собственикът на склада „Галакси инвестмънт груп“ започна да го разрушава, ден след като стартира събарянето на сградата на бул. „Христо Ботев“.

За по-малко от два дни работници сравниха със земята горялото преди години здание. На 2 септември, след няколко посещение на бившия вече министър на културата Велислав Минеков на място, Специализираният експертен съвет по опазване на недвижимите културни ценности (СЕСОНКЦ) реши да му предложи да подпише заповед за даване на статут на единичен паметник на културата от местно значение на въпросния склад, горял преди 6 години, въпреки че него вече го нямаше.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. Физически това е невъзможно! Оставили са инертни материали след себе си и въглероден отпечатък. Колко токсично само ,колко политически не коректно е да развалят леговището на бездомните джагали .

  2. Сменете изтритата плоча, г-не Дернев.

    Поправете си идиотския ТаймСтамп до компактното (от Общо към Частно):

    2023, 02/19 неделя 17:26

    = че ми изхабявате ценните милиметри от МОЯ ДИСПЛЕЙ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина