АктуалноГрадътИзбор на редактораКварталиКултураМненияНовиниОбщина Пловдив

„Галакси“ разчистват останките от съборения тютюнев склад

Багери, ангажирани от „Галакси инвестмънт груп“, в продължение на няколко дни разчистват останките от съборения тютюнев склад на на ъгъла на „Г.М.Димитров” и „Екзарх Йосиф”. Сигнал за това подадоха наши читатели, а днес Под тепето се увери на място, че доразрушаването на сградата в Тютюневия град върви с няколко тежки машини в парцела и под охраната на специално ангажирана фирма за сигурност.

Припомняме, че в началото на септември, на принципа на ефекта на доминото, собственикът на склада „Галакси инвестмънт груп“ започна да го разрушава, ден след като стартира събарянето на сградата на бул. „Христо Ботев“.

За по-малко от два дни работници сравниха със земята горялото преди години здание. На 2 септември, след няколко посещение на бившия вече министър на културата Велислав Минеков на място, Специализираният експертен съвет по опазване на недвижимите културни ценности (СЕСОНКЦ) реши да му предложи да подпише заповед за даване на статут на единичен паметник на културата от местно значение на въпросния склад, горял преди 6 години, въпреки че него вече го нямаше.

Под тепето попита главният архитект Димитър Ахрянов дали разчистването на парцела е заради внесено в общината конкретно инвестиционно намерение на „Галакси инвестмънт груп“ за имота. Той подчерта, че такова намерение не е заявявано пред администрацията на този етап.

6 месеца след решението на СЕСОНКЦ да предостави статут на Единична недвижима културна ценност на съборената сграда на ул. „Г.М.Димитров“, все още няма заповед на министъра.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

11 коментари

 1. Сменете изтритата плоча че прескача, и

  ПОПРАВЕТЕ СИ ИДИОЦКИЯ ТаймСтамп че ми изхабява ценни милиметри и сантиметри от МОЯ ДИСПЛЕЙ:

  2023, 02/21 вторник 17:10

  (от Общо към Частно е принципчето…!)

 2. Ефекта на Мутрите – Гербосуджуци и Сикаджиите – Патокостроители разсипаха Древният и Вечният !

  1. ВЕЧНИЯТ ГРАД Е РИМ = ROMA, CITTA ETERNA!

   Цял свят знае кой е Вечният Град, майна! От отдавна!

   2.Което е ВЕЧНО няма как да не е ДРЕВНО, така че тоя тъп „девиз“ е слабоумна тавтология издаваща тежки комплекси

 3. Кой го е еня? Не виждаш ли ,че в тоя грат са останали само айшета ,дори мъжете им са прогонение в Белгистан , Нидерландистан , Дойчестан пара да правят. Доказателството се вижда на твоите снимки , какъв е етноса на трите бюрека дето са фанати като случайни минувачи? Другата общност дето тормози града е мекиците от педерас махала , също спомагат за обезлюдяването на града. Изсрано гомно в басейн не е родено бебе!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина