АктуалноГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

На Модър-Царевец нищо не е ясно – ВИДЕО

След инспекцията на кмета не се разбра кога ще бъде пусната за движение новата връзка между районите „Западен“ и „Южен“

На инспекция на дейностите по пробива Модър-Царевец и прилежащата му инфраструктура днес, направена от кмета Костадин Димитров, стана ясно, че нищо не ясно.

На място бяха дошли фирмите-изпълнители по проектите на Община Пловдив за инфраструктурния възел и на ВиК за Южния обходен колектор – „Драгиев и ко“ и „Парсек груп“.

Разбра се, че има липса на комуникация между строителите на двата големи паралелни инфраструктурни проекта, които трябва да се съобразяват един с друг.

Собственикът на „Драгиев и ко“ Цанко Драгиев съобщи, че чака колегата си Бончо Бонев да приключи с дейностите в частта, която се намира в район „Западен“, за да може да стартира той своите активности по линейните графици, както е по ангажимент.

От своя страна Бонев гарантира, че е на финалната права на запад и че извършеното от дружеството по обекта е готово за предаване на другата строителна фирма.

Видимо обаче не на такова мнение бяха и Драгиев и кметът Костадин Димитров, и ресорният му заместник Тошо Пашов.

Цанко Драгиев заяви, че за 3 месеца би приключил своите ангажименти, но преди това трябва да бъдат преместени големи ел. кабели от ЕВН, което би отнело доста време. Кой ще извърши тази дейност обаче не стана ясно, нито пък кога тя ще бъде завършена.

Кметът Димитров заяви, че ще работи за комуникация и партньорство между всички страни в този процес, за да приключи той възможно най-бързо и ефективно за пловдивчани и най-накрая да има още една връзка с район Южен, за да не се налага на жителите там да им се купуват хеликоптери, както се изрази самият градоначалник.

Той зави още, че ще изисква повече и повече от изпълнителите на общинските проекти и ще държи за качествено и бързо извършване на дейностите.

Бончо Бонев от „Парсек груп“, на свой ред обеща, че по никакъв начин няма да възпрепятства и затруднява строителните дейности по общинските проекти.

В крайна сметка, никой не се ангажира с конкретни срокове за довършването на възела „Модър – Царевец“, така и не се разбра кога, евентуално, новата връзка между районите „Западен“ и „Южен“ ще бъде отворена за движение.

Вижте още подробности във видеото.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. е как е, новия кмет коцето сикаджията каратистина ше рзавее магическата метла и града е цъфнал ахахахах само деразйте балъци клети и пак да си ги изберете, бастини.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина