АктуалноВашите писмаЗелен градИзбор на редактораКварталиНовиниОбщина ПловдивПод лупаРазследване

Над 100 домакинства в Смирненски остават без дневна светлина – ВИДЕО

Жители на район „Западен“ готвят протести, след като зелена площ под прозорците на блока им се оказа строителна площадка. Затова че корпус на частна болница ще затули ицяло блок 10 на ул. „Царевец“, живущите в него – над 100 домакинства, разбират едва от информационната табела.

„Проблемът ни е огромен, а казусът е абсурден! Ако проявите интерес ще сме щастливи, че на някой му ,,стиска“ да даде гласност за ситуацията, в която ни обричат да живеем без слънце„, с това начало на писмото си се обърнаха към редакцията ни засегнатите от бъдещото строителство пловдивчани.

Каква е връзката с бившата управа на града в този абсурд?

Имат ли полезен ход хората от ул. „Царевец“?

Помага ли им някой?

Какви са исканията им към управата на града?

Отговорите ще научите от видеото.

оператор: Божидар Дойчев

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

24 коментари

 1. ЗдраФко, областния на Пловдив, назначен от бойко тиквата не беше ли собственик на кафенето дълги години точно до този блок – ескада? я, вижте ЗдраФко по кое време е бил и кметот, и областен наместник, че да се види кой с кого си пие кафето, че дори и със собствениците на Каспела – тази неуместна болница Каспела точно в центъра на жилищен район и прави постоянно проблеми за паркирането покрай блоковете, защото клиентите на Каспела спират пред блоковете и няма къде живущите в околните блокове да паркират.

  1. Здравко Димитров: Областен управител на Пловдив, 14 ноември 2011 – 2019.
   Здравко Димитров: кмет на Пловдив от 3 ноември 2019 г. Сега можем да очакваме да стане министър председател на графство България!

 2. На здраФко му е навик да говори публично едно, а после НЕпублучно да прави друго. Когато се почна акцията по „подготовка“ за застрояване на Последния държавен имот на бул. Вапцаров, тогавашният кмет здраФко и тогавашната велика областна управителКА здраФка, говореха и двамата в абсолютен синхрон КАК Пловдив и областта имали нужда от СГРАДА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, КЪДЕТО ВСЕКИ ГРАЖДАНИН ДА ПОЛУЧАВА ВСИЧКИ УСЛУГИ НА „ЕДНО ГИШЕ“!!! Така! Дънеха тази мантра по всички местни и регионални медии нон стоп. Тогава все още хората НЕ знаеха, че тази мантра на здраФките НЯМА никога да стане реалност! И че в същност мантрата е „генерална репетиция“ и психологическа подготовка на гражданите, че на държавния поземлен имот ~3,5 дка на бул. Вапцаров ЩЕ ПОЧНЕ ДА НИКНЕ 2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО (5+1) ЕТАЖНА СГРАДА С ЧАСТНИ АПАРТАМЕНТИ!!! Все още НЕ се знаеше и семейният партньор на КОЯ известна служителка в ТСУ-то ще спечели търга за отстъпеното право на строеж по време на локдауните срещу COVID-19, декември 2020 г.!!! Та, номерата на здраФко ги знаем!!! Освен личностният фактор, значение за изненадите „нов блок под терасите ни“ имат и традициите отговорно да се вземат всички мерки за да НЕ стигнат съобщенията залепени по входните врати на блоковете, в които се съобщава на живущите, че предстои ПУП, който ПРЯКО ги касае и че чрез този ПУП под терасите им скоро ще изникне… нов блок-мастодонт!!! Споменатите традиции се изразяват в „добре организирано“ отлепване на вече залепените хартиени съобщения по входните врати, с оглед да НЕ се прочетат съобщенията от хората, които са пряко засегнати от бъдещия мастодонт!!! Всичко това, уважаеми съграждани, е благодарение на ЛОБИСТКИТЕ текстове на лобисткия ЗУТ (Закон за Устройство на Територията). В него именно е заровено кучето на ВЪЗМОЖНОТО презастрояване!!! Да, всеки собственик на поземлен имот би имал право да строи в имота си, бил той и в междублоково пространство! Нооооо, АКО ЗУТ не беше лобистко творение, въпросният собственик на поземлен имот в ТРЕВНА ПЛОЩ ИЛИ В МЕЖДУБЛОКОВО ПРОСТРАНСТВО щеше да построи най-много 2 етажа за лични нужди на семейството си, а НЕ мастодонт за 4-5 села!!! В ЗУТ няма формулирано понятие „междублоково пространство“ и поради това всеки с мераци да строи в междублокови пространства, може да сбъдне съвсем реално мерака си!!!

 3. Посетете Главния архитект на града. Поискайте плана за застрояване на квартала. Ще видите, че тревните площи между блоковете са подготвени за застрояване. Има видеа в социалните мрежи, когато се опитаха да строят на Ручей . Последният за презастрояване квартал.

 4. Това са частни имоти от едно време, върнати на собствениците им и продадени повече от 20г. Едното е на Здравко Димитров, а деугото беше на Диан Ескадата. Едно време проекта е бил, пътя между новите сгради и блока, да е локално на въпросния модър-царевец, обаче станало много тясно, не че и сега не може да стане улица. И ако стане улица, направо в на хората терасите ще карат тея коли. В хола им, както казват Ако идете в центъра на града, отстоянията чежду сградите е 6метра, 9метра и тн. Тук хората и хората казаха че ще е 10м.

 5. Вие май забравихте, че тук в продължение на 20г имаше заведение и това никога не е било било зелена зона. И тая кола в градинката стои пт 6мес, дори лепенка няма че е глобена. Простата кчетица само ви лъже с постоянната си ангажираност към зелените зони- всичко е обрасло в целия квартал, колите да на всякъде, мръсно е, боклуци, котки… ай ще ви се невиди! Мъжав интерес към тея 10човека безработници и тая квачка кметицата. Заслужаватв някой бар да ви отворят и да ви дъно музика денонощно

   1. Госпожо, преместете се. В целия град е така, добре, че всяка поляна не е останала сборище на погребани животни, прахоляк и наркомани, защото иначе щяхме да сме Зимбабве. Имаш желание за по-добър живот- преместваш се на по-добро място, а не седиш в блока 1975г, който си е в абсолютно едно и също състояние, откакто е построен. Козирките на входовете ви се разпадат, кабелите окичени на всяка фасада, дограма от 60та година… мизерия.

     1. Ууу, няма кво да кажеш… ще плаааачеш за слънце и накрая правооо на селоооо. Ще се гледате с кокошките дет няма да искат да те погледнат! Яд те еееее

  1. Още от миналата година всичко е уредено като документи. Има издадено разрешение за строеж, така казаха пората. Къде са били тия хора миналата година. Защо сега протестират, то няма смисъл, даже сами си го казват.

    1. Те казват, че още миналата година са знаели, че ще се строи пред тях, що не са отишли при Здравко кмета. Даже били съседи с него и се познават.

 6. Като знаете от миналата годна, защо тогава не сте протестирали. Ами сега сте се сетили да търсите Общината. Сега не е кмет Здравко, а имотът е бил негов. Интересен казус, защо не им беше зададен този въпрос. Сами казвате, че миналата година сте разбрали и защо миналата година не сте отишли при Здравко.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина