АктуалноБългарияВластГрадътЗдравеНовини

Летище Пловдив влиза на дневен ред в МС

В днешното правителството заседание се очаква министрите да гласуват едновременно намаляване и увеличаване на капитала на „Летище Пловдив“ ЕАД. Промените са със стойността на правото на собственост върху недвижим имот, обявяването му за имот – публична държавна собственост, и предоставянето му за управление на Министерството на здравеопазването за изграждане на оперативна база за HEMS за нуждите на спешната медицинска помощ, организирана от държавата, на територията на Област Търговище. Проекторешението е внесено от министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Очаква се още МС да одобри проект на споразумение на избирателната група за представителство в управлението на Европейската инвестиционна банка; Проект на решение за разрешаване участието на военнослужещи от състава на националния мобилен модул по комуникационно- информационни системи на НАТО в мисията на НАТО в Иран; да бъдат освободени предишните и назначени новите областни управители и Проект на решение за одобряване проект на изявление за намерение на Министерството на отбраната на Турция за присъединяване към техническото споразумение между Министерството на отбраната на България и Министерството на отбраната на италианската република.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина