АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Къде е Пловдив по новите критерии за овладяване на Covid-19

Интензивните легла в региона са запълнени над 50%

Пловдивска област се намира на Етап 1, според обявената вчера от премиера Кирил Петков нова стратегия за борба с Covid-19, който включва “леки мерки”.

Припомняме, че по думите му, целият модел на действие на правителството и щаба ще бъде функция на фактора “заетост на интензивни легла”.

В Пловдив и региона има разкрити 123 интензивни легла за лечение на болни от коронавирус. От тях в 15,40 часа днес бяха заети 67 броя. Това прави малко над 54% заетост.

В това число влизат 41 души, които са интубирани, сочи справката на РЗИ.

От Областният оперативен щаб уточняват, че четирите интензивни легла, които са разкрити за деца, за щастие, не са заети.

Ето обявените етапи от премиера:

Етап 1: 50 % от всички интензивни легла са заети, следват леки мерки.

Етап 2: при 60 % заетост на интензивните легла, но бизнесите и училищата работят.

Етап 3: когато 70 на 100 от интензивните легла са заети. Започват първите по-меки мерки, но децата от първи до четвърти клас ще са присъствено в клас.

Eтап 4: Критичният, при който 80 % от интензивните легла са заети.

От РЗИ и Областният оперативен щаб коментираха за Под тепето, че ситуацията е изключително динамична.

Очаква се през идната седмица ежедневните данни, които оповестяват оторизираните органи да включват и процента на заетост на интензивните легла.

Още по темата:

Евростат: Рекордна смъртност в България

54 новозаразени в 32 училища и детски заведения в Пловдив и областта

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

  1. Спрете им парите на тези алчни мародери и ПЛАН-демията ще спре.Лекуват по протокола от СЗО и по 25000лв за труп стимул от СЗО.НЯКОЙ МНОГО СКО ЩЕ БЪДЕ ЛИНЧУВАН ОТ НАРОДА ЕЛИТА ЩЕ ЗАОРЕ ДЪНОТО

  2. При тази болна здравна система, със или без ваксинация, резултатите са отчайващи! Дори в бедните африкански държави не умират толкова хора в болниците! Няма протоколи за лечение, няма проверки, няма виновни….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина