АктуалноВластГласовеГрадътЖивотИзбор на редактораМненияНовиниОбщина ПловдивПод ножа

Кога Зико си отива?

Под тепето реши да вкара малко светлина и надежда за празниците на читателите си и им направи Коледна изненада.

Днес сложихме обратен брояч, който измерва времето до края на мандата на Зико – Здравко Димитров.

Да, остават цели 311 дни до финала на това агонично и разрушително за вековния ни град управление – изборите са на 29.10.2023 г. Добрата новина обаче е, че утре, когато си пиете кафето и ни четете сутрин, дните ще са 310. Вдруги ден – 309. И така до заветната дата 29 октомври, догодина.

Броячът измерва не само дните, но и часовете, минутите и дори секундите до края на тези четири години. Четири години, които убиха инерцията на Пловдив, генерирана от енергията на каузата Европейска столица на културата. Четири години на разпределение на публичните блага на тъмно и порочно. Четири години на разпарчетосването на Пловдив в интерес на „нашите хора”. Четири години на дребни и едри схеми. Четири години на Време за приятелите на Зико и екипа му, и на безвремие за пловдивчани. Четири години на липса на морал. Четири пропилени години за настоящето на Пловдив, но и дълготрайна тежест за миналото му. Четири години, които ще искаме бързо да забравим след 29.10.2023 г.

Е, до края на тези 4 години остават точно 311 дни, 09 часа и 28 минути, според цифрите, които показва броячът, когато пишем този текст.

Не забравяйте – винаги когато се почувствате унили, празни, обезсърчени – поглеждайте към обратното броене до края на този кошмарен мандат. Предстоят по-добри дни.

Когато се разочаровате от поредното предателство на публичния интерес, продажба на общински имот за жълти стотинки или пореден подарък за „достоен” олигарх – поглеждайте към обратното броене.

Когато избеснеете за пореден служебен джип, закупен с пари от Норвежката програма за справяне с бедността, който се ползва като частен от заместник на Зико – поглеждайте към обратното броене.

Когато сте провокирани да говорите за морал и принципи, зачетени в нашите новини, коментари, анализи и разследвания – погледнете обратното броене.

Защото не остана. Има точно 311 дни, 9 часа, 25 минути и 40 секунди до края на тази агония пловдивска.

Светли празници и делници от Под тепето!

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

9 коментари

 1. Зико няма да е кмет, добре, но кой идва? Преди години мислех, че по-голям крадец от Чомаков няма как да дойде, но се появи Тотев и ГЕРБ. За последните 20 г. няма нито едно значимо нещо което да е подобрило живота на пловдивчани – само ново асфалтче, малко лустро и адско презастрояване. Май новият кмет ще е тракийският – и какво ще стане? Пак от съЩото по много – зверски далавери, обслужващи същите кръгове и още и още. Докато няма по 60, 70% активност и по 10, 15 000 души на протест за всяко безобразие, нищо няма да се промени.

 2. Кметът,който бързо и успешно нанесе безкрайно много вреди на Пловдив.Заедна със своя съветник Николай,назначил без конкурс гл.архитект на града.До последния си дъх ще се бори до пълния провал на града .Примери: Гръдоболната,застрояването до грешния канал…тези примери стигат.

 3. Дернев, пак си напушен мой човек. Зико предложи да не се приемат акциите на Варна, обаче общинските съветници на ТОТЕВ и Гергов и двамата съветници от кръга Трафик гласуваха да подарим панаира. Така че по леко я карай Дернев.

  1. Ako Зико НАИСТИНА НЕ ИСКА Да подари панаира на свинаря Гергов има начин да го покаже като е мъж на място и повлияе на Тотев и Трафик кръг! но то се иска и желание, а не симулиране на такова и видите ние искаме …. ама друг виновен 😂
   В живота, има карма, а тя никога не прощава

  2. Ako Зико НАИСТИНА НЕ ИСКА Да подари панаира на свинаря Гергов има начин да го покаже като е мъж на място и повлияе на Тотев и Трафик кръг! но то се иска и желание, а не симулиране на такова и видите ние искаме …. ама друг виновен 😂
   В живота, има карма, а тя никога не прощава

 4. (Не казвам, че ги продава по ценоразпис / „по тарифа“ – ама званието звучеше СТОЙНОСТНО преди АРГИРОВизацията…)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина