Кметът поканил „всички“ представители на политическите сили от ОбС да обсъдят бюджетната прогноза, без Демократична България

Актуално Власт Градът Новини Политика

Целта била да бъдат запознати с големите инфраструктурни проекти и да дадат предложения и коментари

Явно от ДБ такова нещо не се иска

На срещата не е бил и новият зам.-кмет по финанси

Работна среща за обсъждане на част от бюджетната прогноза на Община Пловдив за 2021-2023 година се е провела между кмета Здравко Димитров и представители на политическите сили от Общинския съвет. Това съобщиха от пресцентъра на градската управа.

На нея общинските съветници са били запознати с приоритетни за администрацията пътни инфраструктурни проекти, както и средствата необходими за тяхното изграждане, за да могат представителите на местния парламент да дадат своите коментари и предложения за изменения.

На въпрос на Под тепето представители на кой политически партии са отишли на обсъждането, бе отговорено „всички без Да, България“, но те не са били поканени“. На питането ни защо, от пресцентъра отвърнаха, че не могат да коментират.

Йордан Иванов: Кирчев не напуска, Здравко Димитров го освобождава

Потърсихме общинския съветник от Демократична България Йордан Иванов, който потвърди, че за тяхното обединение не е имало покана на покана за тази среща.

„Получихме информация че се е провела при закрити врати, което е много интересно. Нямам обяснение защо не сме поканени.“

От пресцентъра на Община Пловдив потвърдиха за Под тепето, че вчера е бил първият работен ден на новия заместник-кмет с ресор финанси. Величко Родопски обаче също не е бил на срещата.

Припомняме, че на преди две сесии бюджетната прогноза бе изтеглена от дневния ред на сесията. Кметът оттегли предложението за 102-милионния заем преди началото на сесията. Тогава Здравко Димитров заяви: “Смятам, че първо трябва да се направи обсъждане с представители на групите в тази зала, след това – в по-широк кръг”.

В своята цялост прогнозата ще бъде гласувана от Общинския съвет на предстоящата сесия на 7 октомври.

Голямата депресия и Тачър влязоха в дебата за бюджетната прогноза на града

По инициатива на кмета Здравко Димитров предстои да бъде организирано и публично обсъждане по казуса с избор на управител на “КОЦ-Пловдив” ЕООД с участието на общинските съветници, граждани, неправителствени и пациентските организации. Целта е да се изчисти процедурата по избор на ръководител на здравното заведение, за да няма съмнения при провеждането на следващия конкурс за избор на директор.

Споделете ни във:

3 коментара за “Кметът поканил „всички“ представители на политическите сили от ОбС да обсъдят бюджетната прогноза, без Демократична България

 1. Преди да кликне човек към статията знае кой репортер е авторът – това е висше качество в журналистиката.
  Мазня с дъх на ванилия също си личи още от другия тротоар.
  РАБОТНА СРЕЩА се прави от РАБОТНА ГРУПА.
  Свои Хора, По-Първи Нотабили.
  Агитка.
  ОРТАЦИ.
  ПОСЛУШНИЦИ НА ПОСЛУШНИКА (на мутро’полит’ика)
  ((Мутрите – Въ***!))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.