АктуалноВластГрадътИзбориНовини

Йордан Иванов: Кирчев не напуска, Здравко Димитров го освобождава

По думите му, кметът признава провала си във финансите с този акт и сега е време за реформа на заместник-кметове до петима

Той допусна ред грешки и като зам.-кмет по финанси, и като зам.-председател на Общинска фондация „Пловдив 2019”, смята Веселина Александрова

Заместник-кметът на Община Пловдив по финанси Илия Кирчев не напуска, а кметът Здравко Димитров го освобождава, категоричен е общинският съветник от Демократична България Йордан Иванов.

Илия Кирчев напуска поста на зам.-кмет в Община Пловдив

В коментар за Под тепето той заяви, че независимо от фактическата форма на освобождаване, така кметът признава провала си в сферата на финансите.

Йордан Иванов припомни, че на последната сесия трябваше да се обсъжда тригодишна бюджетна прогноза, изготвена от ресорния заместник.

Той дори не дойде на заседанието и кметът Димитров се видя принуден да оттегли точката от дневния ред. Вероятно тази динена кора е преляла чашата.  

По-важно е какво следва от тук нататък. Въпросът не е кой от останалите осем  зам.-кмета ще поеме ресора на Кирчев, който се освободи. Още в началото на мандата ние предложихме зам.-кметовете да бъдат пет. Считам, че не е толкова важно коя партийна калинка ще седне в стола на Кирчев, сега е моментът за тази реформа и редукция на заместниците.“

Възможно е г-н Кирчев наистина в крайна сметка да е осъзнал разликата между частния сектор и обществения. Защото едно е да работиш за един работодател, който е частник, и съвсем друго е да работиш за цялото пловдивско общество. Личеше си, че не се чувства удобно в обувките на човек, който работи за обществото и не успяваше да схване ролята си”, коментира новината за напускането на Илия Кирчев пред медията ни общинският съветник от Демократична България Веселина Александрова.

„ Той допусна ред грешки и като зам.-кмет по финанси, и като зам.-председател на Общинска фондация „Пловдив 2019”. Там също не успя да разбере ролята си”, допълни тя.

Вижте и защо независимият Слави Георгиев смята, че напускането на зам.-кмета по финанси е добра новина.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. „…общинският съветник от Демократична България Веселина Александрова…“ НЕ Е ЛИ СЪЩАТА, КОЯТО НИ УВЕРЯВАШЕ, ЧЕ „ПРЕДСТОИ“ „ПОДГОТОВКА“ ЗА „ЗАПОЧВАНЕ“ НА „ПРОЦЕДУРА“ ЗА „КОНКУРС“ ЗА „НАМИРАНЕ“ НА „ПОДХОДЯЩА“ „КАНДИДАТУРА“ ЗА ВЛАСТЕЛИН НА ИНСТИТУТ СТАРИНЕН ПЛОВДИВ, който да умее да различи Щерна от Кладенец и да означи докъде е Таксим, докъде е Джамбаз, докъде е Небет? Вместо да се учи в АМТИ ЦИЦАЙКИ ЗАПЛАТА?

  2. Не е прав Йордан „…Считам, че не е толкова важно коя партийна калинка ще седне в стола на Кирчев…“ ЗАЩОТО В СТОЛА ЛЕСНО НАЗНАЧАВАМЕ ДВАМИНА ЗАМ-ОВЕ ЗАПЛАТАДЖИИ, ПЪК ТИ ИДИ НА УЛ. 4ТИ ЯНУАРИ ГОРЕ В СУРП КЕВОРК ДА ТЪРСИШ АРМЕНСКИ ПОП.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина