Кметът оттегли предложението за 102-милионния заем преди началото на сесията

Актуално Власт Градът Новини

Здравко Димитров: “Смятам, че първо трябва да се направи обсъждане с представители на групите в тази зала, след това – в по-широк кръг”

Кметът на Пловдив Здравко Димитров оттегли още в самото начало на днешното редовно заседание на Общинския съвет предложението си за Одобряване на проект на бюджет за 2021 г. и актуализирана бюджетна прогноза на община Пловдив за периода 2022-2023 г.

В документа е записано, че към 31 декември 2020 година общинският дълг ще възлиза на 34 милиона 921 хиляди лева. Дълговете на Община Пловдив обаче нарастват значително в края на 2021 година и те ще възлизат на над 85 милиона лева, а в края на 2023 те ще стигнат до над 114 милиона лева.

Именно в тази точка, залегнала под номер 2 в предварителния дневен ред на заседанието, ставаше дума за тегленето на заем от 102 млн.лв.

Цялото заседание на видео може да проследите ТУК.

Очакваше се тези 102 милиона да бъдат разпределени по следния начин – 90 да отидат за финансирането на важни инвестиционни проекти за града, 10 за интегриран проект на водите на град Пловдив и последните 2 милиона за съфинансиране на разходите, свързани с проекта за крепостните стени на Филипопол, където влиза и Небет тепе.

След като вчера част опозицинонните съветници заявиха, че ща гласуват против заема и на фона на протеста пред сградата на местния парламент , то днес градоначалникът побърза да оттегли точката със следния аргумент:

“Смятам, че първо трябва да се направи обсъждане с представители на групите в тази зала, след това – в по-широк кръг.”

След това дневният ред бе утвърден, а най-големият спор се разрази на точката за Онкодиспансера. Подробности по темата вижте в статиятаД-р Пламен Фотев от МВР поликлиника ще е вр. и. д. директор на Онкото.

Споделете ни във:

1 коментар за “Кметът оттегли предложението за 102-милионния заем преди началото на сесията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.