ГрадътКултураНовини

Остават 5 дни до крайния срок за внасяне на предложения за удостояване с Награда „Пловдив“

Остават 5 дни до крайния срок 15 април, в който могат да се подават  предложения за удостояване с Награда „Пловдив“ на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или културен факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната 2023 година.

Внасянето на предложения става по 3 начина.

Можете да използвате платформата за директно попълване на формуляр в сайта на Награда „Пловдив“ на адрес https://nagradaplovdiv.bg/ в рубриката „Подай предложение за награждаване“. Можете да изтеглите формуляр от сайта на община Пловдив – www.plovdiv.bg на началната страница, в долната част в банер – лентата с надпис „Награда Пловдив“, както и от раздел „Култура“ в менюто- Награда „Пловдив“, да го попълните и изпратите на имейл: [email protected]. Може да изтеглите формуляра, да го попълните и да го внесете на хартия в деловодството на община Пловдив (пл. „Ст. Стамболов“ №1) с кореспондент Отдел „Култура, археология и културно наследство“ до 15 април, 17.00 часа.

В случай, че има приложения към формуляра, напр. книги, чертежи и др., които не могат да бъдат изпратени на електронна поща, те трябва да бъдат внесени в деловодството на Община Пловдив (пл.„Ст. Стамболов“№1) с кореспондент Отдел „Култура, археология и културно наследство“ в посочения срок.

В предложението трябва да бъде посочена и категорията.

Съгласно Статута, Награда „Пловдив“ се присъжда по една в 12 категории: Художествена литература и хуманитаристика; Художествен превод; Журналистика в сферата на културата; Архитектура и естетизация на градската среда; Музика; Танцово изкуство; Театър; Изобразително изкуство; Аудио-визуални изкуства и фотография; Опазване на културното наследство и съхраняване на паметта; Произведение на изкуството, предназначено за деца; Съвременни мултижанрови изкуства.

Предложенията за присъждане на Награда „Пловдив“ се внасят от името на културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица. Специалната Награда „Пловдив“ за изключителни постижения и цялостен принос съгласно Статута се определя от Кмета на Община Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина