АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеЗабравеният градИзбор на редактораКултураМненияНовиниОбщина Пловдив

Какво ще е бъдещето на улица“Иван Вазов“?

Стартира първото издание на фестивала „Улица Станционна“, който затвори за движение на автомобили улица „Иван Вазов“. Тази вечер на сцената в близост до Народна библиотека „Иван Вазов“ ще се качат турските алтернативни изпълнители Лалалар, а на терен, в процеса на последните приготовления за началото, бе екипът на видеоподкаста „В Капана“ на Под тепето.

Пред камерата ни в откритото студио на фестивала, ситуирано в градинката край библиотеката, застанаха организаторите на събитието Иван Неделев и Симеон Илиев. Те ни разкриха част от изненадите, подготвени от тях в следващите шест дни. За бъдещето на може би най-красивата пловдивска улица „Иван Вазов“ пък говори главният архитект на Пловдив арх. Димитър Ахрянов.

Той разкрива как се движи проекта за превръщането на зоната в пешеходна, какво точно включва той и дали въобще това е възможно.

Говорим си и за реакцията на хората от затварянето на „Иван Вазов“ за преминаване на автомобили- има ли негативни отзиви и критики, или положителните преобладават.

Вижте и чуйте целия разговор:

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

18 коментари

 1. Меркат се тук-таме и Румелийстващи коментатурци от Коньовица, пратени от заможните им мамки с Ресурси че тука от БУДАЛИ СЕ ПО-ЛЕСНО ЦИЦА

  Акулите у Софийско нямат милост… Пепи Еврото, а? А?

 2. Ахрянов, остави на мира „Иван Вазов“ и пловдивчани!!!! Аман от измислени неуспешни пешеходни пространства!!! Зарежете архитектурните и строителни печалби!!! Оставете си тази улица с нормално движение у нормални училища и съд!!!!

 3. Тия момчета всеки ден паркират незаконно на ул. Филип Македонски 8. Тормозят живеещите в съседство с рок през нощта. Имат доста злоупотребили посетители. Да не допускаме това на Иван Вазов. Не желаем втори капан, т.е. втори квартал за дрога и алкохол!!! Спрете тормоза над пловдичани!!!

  1. Системата ЕПЗЕХ няма да я изкореним ние тука, но не пречи да посочим ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР като подходящ за изг7зиците на Архео-Кул-Туриста.

   (освен ако мутренската стратегия не е да го занемарят до неизползван / „неизползваем“ за да го цуне някой мамин Здрав Другар за жълти стотинки че да си устрои ЧИФЛИК)

 4. Трихълмието има Статут на АИР =“Арх.-Истор. Резерват Старинен Пловдив“ което не значи ПИШИХОДНА ЗОНА с тотална забрана (и без туй Наше Село стана най-враждебното и най-забраненото селище!).

  ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО и изселването на Кореняците, които са ГРАДили ГРАДа не беше нито Общинска, нито Държавна, нито Партийна политика, а личен ПРОИЗВОЛ на Начо Диктатурата = Първата Българска Мутра’1968.

  Доказателства: 1.Пощенски клон за обслужване на населението срещу Куюмджиоглу – планирано, проектирано и реализирано от арх. Иван Мандаджиев; 2.Детска Градина в три съседни двуетажни къщи =6 групи, с общо подземие с археология за децата в Града, арх. Петър Дикиджиев; 3.Плод-Зеленчук; 4.Хранителни стоки в къща Протохристови – – – такива бяха Официалните Политики, не слушайте увъртания и изопачаване!

 5. Пловдив има чудесни пешеходни зони – Главната, Капана, а при малко усилия за въвеждане на ред и осигуряване на паркиране в периферията, и Стария град. Иван Вазов ако я направят пешеходна, кварталите до нея ще се претоварят с трафик. А и никакви активности няма, освен магазините за обувки. Просто е глупаво. Да покаже Ахрянов, че има идея за нещо си.

  1. На Ахрянов плужека КАБ = Камарата на Архитектите = заради НЕЗАКОННАТА и непотребна постройка която той съчини и изперчи навръх Джамбаз Тепе над Понеделмик Пазаря и дори НАД Света Петка Стара следва да му отнеме ПРОФЕСИОНАЛНАТА ПРАВОСПОСОБНОСТ ИЛИ ДА Я ПРЕОЦЕНИ ДО МЕЖДУСЕЛСКИ ЛЕТНИ КУХНИ И ГАРАЖИ…

   1. Горделивост / възгордяване е от най-недопустимите човешки слабости в *р*вославието.

    Присъщи както на ПОСЛУШНИК Ахрянов, а още повече на арогантнтния негов господар Миколай БАРЕТОВ

 6. Да я затварят! И без това я прецакаха гадовете с бангиите по цял ден турмят наволя с триста… не стига, че и складовете запалиха и унищожиха !

  1. Пловдивските БУДАЛИ се гордеят с най-дългата пишиходна зона ф Галактиката!

   ВСЕ ПО-ДЪЛГА ша пра’аят!

   Градски „транспорт“ ша пра’ими с РИКШИ и ПАЙТОНИ

   Разрешително за тупуркане с магаренце САМО ЗА ПЕНСИОНЕРЦИ – Вторник и Петък г-н ЧОНОВ

 7. https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/pitat-kade-sa-parite-za-znakova-kashta-v-stariq-grad-snimki

  Архео-Кул-Турист П.П. с отбраните му ТИМПАНисти думкат възторжено с Фишеци и с ДЕСЕРТационно кудкудякане от лоялни Хабилитирани Мечки-Академички – – – докато някакъв си Паметник на Културата от НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ …ЛАМАРТИН ДЕГРАДИРА!

  Жълтото Училище в съседство пък професоресите все току го закриват с нови платнища за да не личи липсата на работници (а може би и на двете мраморни СУЛТАНСКИ разрешителни за градежа…?)

  Дълги години след ГЕРБавия културоподобен „Календар…“ и след „Пловдив’2019“ (?!?) и след като ни направиха посмешище с бетонни „Античности“ или ОпънОПЕРАторки Градът има да възстановява естествен зрял културен живот…

  ВСЕ ПО-ДРЕВЕН
  ВСЕ ПО-„ВЕЧЕН“

  смех не, присмех

  1. Димитър Ахрянов от Карлово, ПОСЛУШНИК на болгаросоветския МУТРО’ПОЛИТик Миколай и подмазвател на баскетБОЛНИЯ мозъклия Зико е долен ПРЕСТЪПНИК (ПУП-чета на коляно за ортаци; Джамбаз Тепе…) Един от най-пакостните от ГЕРБавата шайка КлептоКрати заедно с Архео-Кул-Туриста и Чонов. Той щял да разпорежда на Кореняците каква да бъде тази свидна (свещена! / казино Марина!) улица – как да пешеходим и да тупуркаме с магаренцата си.

   Колкото са по-красноречиви, по-изобретателни, по-РАБОТЛИВИ са арогантните пакостници = толкова по-зле за Града. Далаверите „ЕПЗЕХ“ (Едни Пари За Едни Хора) вече се превърнаха в Новото НОРМАЛНО…

   Пловдив се слави с прекрасен, подходящ тъкмо за такива концерти, прегърнат от Бунарджика проветрен, озеленен и ЕЛЕГАНТЕН ЛЕТЕН ТЕАТЪР

   Сульо!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина