АктуалноБизнесБългарияГрадътНовиниОбщина ПловдивСъд

Изтича срокът общината да обжалва решението на съда за Панаира

Внесена жалба към този момент в Апелативен съд няма. Кметът отново е в отпуска.

Днес изтича срокът, в който управата на Община Пловдив може да обжалва решението на Пловдивския окръжен съд, с което бизнесменът Георги Гергов поема пълния контрол над Изложението.

Гергов спечели делото за панаира пред Окръжен съд

Към този момент обаче, постъпила жалба в Апелативен съд няма, разбра Под тепето. Няма и реакция от страна на администрацията. Също така не става ясно дали има подготвена такава жалба и дали тя ще бъде внесена до края на работния ден.

Ако това не се случи, с бездействието си, на практика, администрацията ще подари Панаира на Гергов, тъй като благодарение на решението на Окръжен съд, апорта на акциите на Община Варна ще бъде вписан.

Случайно или не, в момента кметът на Пловдив Здравко Димитров отсъства.

Зико изкарал 88 дни в платен отпуск от началото на мандата

Припомняме, че това се случи и при предишния път с обжалването – Зико бе в отпуск и тогава лично Бойко Борисов го застави по телефона да предприеме нещо в последния възможен момент. Разликата днес е, че тогава все още лидерът на ГЕРБ не бе снел доверието си от кмета на Пловдив. Към днешна дата Борисов едва ли ще се обади на Димитров да се активира по казуса, тъй като вторият вече не е член на ГЕРБ.

По информация на Под тепето съветниците от „Демократична България“ отново се намират в Общината и търсят някого, с когото да разговарят, за да получат отговор на въпроса, ще обжалва ли Общината решението на Окръжен съд.

До развръзката остават едва няколко часа.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина