АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Зико изкарал 88 дни в платен отпуск от началото на мандата

Кметът си е почивал близо 3 месеца от началото на управлението си, 10 дни е пътувал служебно. От общината отказват да предоставят данни за болничните му– представлявали лични данни

„5-6 пъти съм идвал за тези стадиони, а той къде е? Все го няма. Преди месец и половина, когато бях на стадиона на Ботев, казах, че няма да е кмет повече. Защото тогава пък беше по много важна работа в Турция. Месеци болнични, а след това отпуски. Този, който трябва да е всеки ден там… Не знам дали Здравко Димитров знае за моето решение и дали иска да го знае- аз няма да ходя по чужбина да го търся да си кажа решението”.

Това бяха малка част от коментарите Бойко Борисов по адрес на приятеля му Здравко Димитров преди по-малко от 20 дни, когато лидерът на ГЕРБ поиска оставката на кмета заради несправяне с проблемите в града. И заради отсъствието му в критични моменти.

Провокирани от думите на Борисов и очевидния факт, че много често Зико не е на работното си място (и от началото на тази седмица отсъства) , пуснахме искане по Закона за достъп до обществена информация до общината, за да получим информация колко точно дни официално Димитров не е изпълнявал служебните си задължения.

От общината отказват да ни отговарят на един от въпросите: „Колко дни е отсъствал от работа с болнични Здравко Димитров от началото на мандата? От администрацията обясняват, че исканата информация не е свързана с дейността на Община Пловдив като задължен субект по ЗДОИ, а от исканите данни може да се състави мнение за общото здравословно състояние на физическото лице Здравко Димитров, което представлява лични данни. Припомняме, че през 2-те пандемични Ковид години той бе приеман в болница заради тежко протичане на коронавирус, а от началото на мандата има две операции за смяна на тазобедрена става.

От отговора на въпроса ни „Колко дни платен отпуск е използвал Здравко Димитров във всяка от годините в мандата като кмет на град Пловдив от 2019-а година насам?” разбираме, че Зико е почивал официално почти 3 месеца по време на управлението си. От началото на мандата си е ползвал общо 88 работни дни платен годишен отпуск. В годината, когато е избран- 2019-а, ползва само два дни. 21 дни отсъства през 2020г., 10 дни през 2021г. Очевидно най-напрегнат Зико е бил миналата година, тъй като тогава се е наложило да си почива цели 47 дни. Само от началото на тази година е навъртял 8 дни отпуск.

На въпроса ни „Колко дни неплатен отпуск е използвал Здравко Димитров за същия период?” от общината ни отговарят, че не е ползвал такава.

Последното ни питане е „Колко дни, кога и къде е бил в служебна командировка за същия период?” разбираме, че Зико е пътувал служебно общо 10 дни от началото на мандата. При това и трите му командировки са от миналото лято до ден днешен. През юли миналата година пътува служебно до Истанбул. Отново това се случва в периода 17 януари- 19 януари, когато отново пътува до турския мегаполис. Три дни по-късно, на 21 януари, се командирова в Атина за 3 денонощия.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

6 коментари

  1. Т’ва е самото ЗИКО, милото, оказва се, че било даже и компютрено „грамотно“ баскетБОЛНОТО мозъклийче!

   АМИ КАТО НЕ СТАВАШ НИТО ЗА ЧЕП НА КАЦА = ТОГАВА

   ХИЧ НЕ СЕ КАНДИДАТИРАЙ ЗА КМЕцТВАЩ С ДЕСЕТИНА ЗАМ-

   А И СЛЕД КАТО СИ ЗАКАЧИЛ СНИМКА В РАМКА ПОД СТЪКЛО НА ЛАМПЕРИЯТА В СЕЛСЪВЕТА = ‘ОДИ ДРО’БИ ЗЕЛЕ У БОЙКОВО ВЕЧЕ НА ЗАСЛУЖЕН ОТДИХ…!

   ПЛОВДИВ ТИ БРОИ ДНИТЕ, БЕ ПОСЛУШНИК!

  2. Борисов му предложи вариант- нека си подаде оставка, да се да се пенсионира, ще има време да се възстановява и лекува, но общинският комат е сладък.

 1. …без да върти далаверите си из горкия изгасващ Град със затихващите функции и МАРШРУТКИТЕ преструващи се на обществен транспорт…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина