АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Искат оставката на зам.-кмета Анести Тимчев

Слави Георгиев: Здравко Димитров трябва да спре обществените поръчки за Чистота и Градини и паркове заради нарушения, както и да се сезира Прокуратурата

Независимият общински съветник Слави Георгиев поиска оставката на зам.-кмета по екология на Пловдив Анести Тимчев. Той написа в коментар в социалната мрежа мнението си за обществената поръчка за нова техника на общинските фирми  „Чистота“ и „Градини и паркове“.

Георгиев съобщава, че обществените поръчки са обявени без да са минали за разглеждане през Обществения съвет по контрол за разходване на средствата по многомилионния заем. Освен това в параметрите на заданието са заложени дизелови джипове, вместо електрически специализирани автомобили.

Ето цялото изявление на Слави Георгиев:

Христос Возкресе!

С тази благодат, вярващите християни посрещат Великден. Най-великият ден в християнството, изисква смирение пред саможертвата на сина на нашия Творец.

Не така е възприел празника зам.-кметът на Община Пловдив Анести Тимчев. Възползвайки се от празника, той е пуснал 2 обществени поръчки за общо 2 600 000 лв. без ДДС, за нова техника на общинските предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“.

В същия ден, но по-късно, Анести Тимчев пуска и покана за среща с Обществения съвет за контрол на средствата, която ще се проведе на 3 май. Така органът, създаден с решение на Общински съвет,  е грубо пренебрегнат и заобиколен.

По-голямата злоупотреба в обществената поръчка се състои в подмяна на характера на средствата, които са одобрени от Общински съвет с решение от август 2021 г. А те са за подобряване на екологията на Пловдив. В решението и неговото приложение, внесени лично от кмета Здравко Димитров и неговия заместник Анести Тимчев, присъства закупуването на електро автомобили за нуждите на предприятието. В обществената поръчка, те са заменени с дизелови джипове, а новата техника за сметосъбиране и извозване е задължително от „екологичния“ дизелов тип.

Като член на Обществения съвет за разходване на средствата смятам, че за съвета може да има само 3 решения:

1.Да изиска от кмета Здравко Димитров да отмени обществените поръчки, грубо нарушаващи параметрите определени от Общински съвет.

2.Да се изиска от Здравко Димитров, незабавно освобождаване от поста на зам.-кмета Анести Тимчев.

3.Да се подаде сигнал до Пловдивска Районна Прокуратура“, предлага Георгиев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

 1. Където е забъркан куманист- чекист, нещата се омазват в кафяво – винаги и задължително!!!

 2. Тоя Слави не беше ли от хората на Славчо Атанасов, когато купиха метли за 700 хил. лева през 2011 г. Ако така смята че се прави Екология, по добре с тия пари общината да купи още метли и да се раздават на гражданите да си метат пред дворовете.

 3. Анести бре, я си кажи, какиното, колко е ЕКОлогичен Пенис-Кортът в южното подножие на Джендем Тепе, дето замести прашното махленско игрище с лъскави Чифлице и БАРДАЦИ на Частници?

  Ти не знаеш ли, че нито педя зеленина вече не остана в Града за „подобряване“ и …облагородяване?

  Я – айде с Благородниците и с БОЛЯРИТЕ да ви видим гърбовете отдалечаващи се към залеза . . .

  1. Някъде се мярна, че в СелСъвета сме биле имале ОПредприятие „Инсинератор за болнични отпадъци“ вече 4 четири години с Директор, секретарка, ПР, шофьор/бияч и климатизиран офис, който НЕ функционирВа. Точка.

   А във ведомостта за заплати подписите се полагат грижливо и за пенсия таксиметъро се навърта (#КОЙ ПЛАЩА, мислиш?)

   Някъде се мярна, че Плов.ЖилФОНД устройва луксозни просторни жилища (не само апартаменти) като „ведомственНи“ за по-първи хора чиновници, сановници и Боляри -и техните поколения!- в които настаняването става „по усмотрение / по целесъобразност / АнестиЦенност“ вместо по Законния Правилник за Населението.

   За простолюдие / паплач, който не можe да кандидатства ако има селска къща, хотел на бетономорието, яхта на пристанището, Бенц и блондинки.

   Но за Здрави Другари – може, може!

   През комунистическо не смееха чак дотолкова да се огерго… освинят. Биячи хора бяха, осъзнаваха колко лесно с два шамара се сменя Властта

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина