АктуалноБотев ПдГласовеИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Искат извънредна сесия за стадиона на Ботев

Феновете на Ботев с отворено писмо до общинарите за Колежа

Организираните фенове на Ботев Пловдив призоваха в отворено писмо общинските съветници на града незабавно да инициирате свикването на извънредна сесия на Общински съвет Пловдив, на която да бъде прието решение, с което изрично да се укаже на кмета на Община Пловдив осигурените допълнителни 12 млн. лв. за довършване на строителството на стадион „Христо Ботев” да бъдат разходвани целево и приоритетно за цялостното изграждане на козирката на стадион „Христо Ботев”. Феновете се притесняват, че парите ще бъдат похарчени за други дейности по стадиона. Публикуваме целия текст на отвореното писмо.

До:

Председателя на

Общински съвет Пловдив

До

Общинските съветници

Общински съвет Пловдив.

Уважаеми г-н Държиков,

Уважаеми дами и господа общински съветници

На 23.06.2022 г. в Общински съвет Пловдив бе разгледано предложение на кмета на Община Пловдив да бъде изтеглен кредит, необходим за изграждането на няколко спортни обекта на територията на града.

В хода на обсъждането г-н Здравко Димитров – кмет на Община Пловдив, информира присъстващите в залата, че част от този кредит, а именно 12 млн. лв., са необходими за финансиране строителството на стадион „Христо Ботев, тъй като осигурената досега сума, в размер на 25 млн лв., е недостатъчна за цялостното изграждане на козирката за стадиона.

Със свои изказвания г-н Здравко Димитров неколкократно увери общинските съветници, че ако одобрят заема, то предвидените за довършването на стадион „Христо Ботев” 12 млн. лв. ще бъдат изразходвани за цялостното завършване на козирката на стадиона.

Една от причините мнозинството от присъстващите в залата общински Съветници да подкрепи предложението на кмета и да одобри изтеглянето на кредита е фактът, че получи личните му уверения, че парите ще бъдат изразходени целево и по предназначение.

Днес, само няколко месеца по-късно, научаваме, че кметът на Община Пловдив се кани да не изпълни решението на Общински съвет Пловдив, като допусне допълнителните 12 млн. лв. да не бъдат разходвани целево и приоритетно за цялостното изграждане на козирката на стадион „Христо Ботев”.

В тази връзка и предвид големия обществен интерес Ви молим незабавно да инициирате свикването на извънредна сесия на Общински съвет Пловдив, на която да бъде прието решение, с което изрично да се укаже на кмета на Община Пловдив осигурените допълнителни 12 млн. лв. за довършване на строителството на стадион „Христо Ботев” да бъдат разходвани целево и приоритетно за цялостното изграждане на козирката на стадион „Христо Ботев”.

Молбата ни е спешна, тъй като, по наша информация, строител и възложител бързат да разходват част от отпуснатите 12 млн. лв. не по предназначение.

С уважение:

КПБП, Сдружение ПФК Ботев, Бултрас„.

Припомняме, че тази сутрин Пловдив осъмна окичен с транспаранти в защита на Колежа – ГАЛЕРИЯ. Акцията на привържениците на клуба идва само два дни, след като от община Пловдив разпространиха подвеждаща информация, че кметът се е прибрал от Турция и заедно с фенове е инспектирал напредъка по строителството на стадион „Христо Ботев“ – Имало ли е днес инспекция на Колежа? Този уикенд ботевистите се събраха на среща по темата и обявиха, че проектът е променен така, че да се отворят само два сектора.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

 1. . . . двата файтона ФАНатични привърженици на ЧАСТНИЯ клуб не са прави да занимават и да отвличат вниманието на ОбС от ПРОБЛЕМИТЕ

  Спестявайте и стопанисвайте си игрището с милия г-н МИЛИОНЕРин Собственик и спрете да кудкудякате

 2. „Ботевистите“, ботевистките с техните ботевистчета от ЧАСТНИЧЕСКИ МИЛИОНЕРСКИ КЛУБ няма ли начин да се погрижат за изоставения общински Градски

  ЕДИНСТВЕН СТАДИОН „ПЛОВДИВ“?

  (12 милиона вместо да се струпат отгоре на частния Клуб на г-н Милионерина биха свършили добра работа за

  ГРАДСКИЯ СТАДИОН ПЛОВДИВ)

  1. Няма ли извънредна Сесия на ОбСъвет за многоМИЛИОННА подкрепа на Частния Чифлик под Джендем Тепе (съблекални, къпални, масажьорни и др. бардаци към пенис-корта ЧИЙТО КЛЮЧ НЕ Е В ДЖОБА НА НАРОДА => опитай се да припариш…)

   ИСКАМ СЕСИЯ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина