АктуалноГрадътНовиниОбщина ПловдивПод лупа

Инспектират ремонтните дейности по бул. „Александър Стамболийски“

Мудното напредване на дейностите по изграждането на Южния обходен колектор по ключовия булевард „Александър Стамболийски“,- част от изпълнявания от ВиК проект „Инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор на обект „Реконструкция и изграждане на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив”, ще бъде инспектирано днес от кмета Костадин Димитров, разбра Под тепето. Той ще отиде на място с екипа си, за да проследи направеното до момента.

Припомняме, че булевардът бе през декември 2022-ра година и остави откъснати множество фирми, училище, детска градина и хиляди жители на квартала. Това се случи въпреки уверението на бившето ръководство на града, че дейностите ще стартират най-рано през януари 2023 г. Договорката бе различните участъци от бул. „Александър Стамболийски“, които трябва да се разкопават заради реализацията на ВиК проекта за Южния обходен колектор, да се затварят след празниците и да има алтернативни маршрути, според уговорката на бившите зам.-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов със Савина Тодорова – технически ръководител на проекта.

Тя обаче не се спазва и работата на В и К – дружеството от тогава до днес е обхванала участък не по-голям от половин километър, а това доведе до фалити на бизнеси в района.

За никого не е тайна, че жителите на „Южен“, от родопската страна на бул. „Ал. Стамболийски“, се сблъскват с куп перипетии покрай ремонта на Южния обходен колектор. В допълнение, в рамките на повече от 2 месеца през лятото на миналата година на обекта не се работеше. За това ви разказахме в материала – Не бързайте с ремонта, нека оберем доматите.

Вижте още Как е на новата улица Даме Груев в Кючука?

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. Не 2, а 6 /ШЕСТ/ месеца никой не се вясна в отсечката HMC-Кръстовището с Талев. В началото на декември миналата година паркираха едни машини, два дни май видях работници да пият и пушат кафе, да работят- НЕ. То празници идват, закъде да се напъват… Всеки ден ни се налага да минаваме точно оттам, като завали и са минавали камиони става приказно- едни коловози, все едно е разорана нива, кал до уши, ни пеша, ни с кола, за детска количка не коментирам. Какво като ги посети кмета? Санкции, само това му е майката. Не си изпълнил проекта в срок- удряме те здраво в джоба и парите отиват за района, който най-много е страдал от твоето безхаберие..да им сложим на хората една пейка под едно дърво, да се радват и да го наричат парк. Докато си се посещаваме и си говорим, нищо не се променя, извинения и оправдания бол.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина