АктуалноБългарияГероите на деняЕвалаНовини

Художникът Димитър Добрев дари колекцията си от противопожарни автомобили на Пловдивската пожарна

Жителите на Община Родопи със специална благодарност към огнеборците в Деня на професионалния им празник – ВИДЕО

Изненадващ подарък получиха пловдивските пожарникари в Деня на професионалния им празник, който се отбелязва всяка година на Кръстовден.

Художникът Димитър Добрев дойде на традиционната церемония в двора на Пожарната, на която огнеборците отдадоха заслужена почит към изпълнилите достойно професионалния си дълг техни колеги.

Художникът-колекционер зарадва големите момчета с огнени сърца, като им дари сбирка от противопожарни автомобили – модели от цял свят, които е събирал над 10-15 години.

На тържествена церемония бяха отличени най-храбрите, самоотвержени и всеотдайни бойци.

Празника на служителите на пловдивската дирекция почетоха: Ангел Стоев – областен управител на област Пловдив, Йордан Ставрев, заместник-кмет по обществен ред и сигурност в Община Пловдив, Емил Вълков – Началник отдел „Обществен ред и управление при кризи” в Община Пловдив, ст. комисар Димитър Балев – директор на ОД на МВР Пловдив, Павел Михайлов – кмет на Община Родопи.

Съставът на дирекцията получи редица поздравителни адреси от институции и организации, както и от жителите на населени места, които през това лято не бяха пожалени от огнената стихия.

Кметът на община Родопи Павел Михайлов, връчи благодарствен плакет на директора на Регионална дирекция пожарна безопасност и защитана населението в Пловдив – комисар Георги Мангараков и благодари на всички смели мъже, които с цената на живота си бдят над спокойствието и живота на обикновените хора.

На професионалния си празник получиха награди и онези пловдивски огнеборци, отличили се  в работата си през годината.

Почетен знак на МВР III степен получи младши експерт Димитър Илиев Кръстев – началник на дежурна смяна в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ във Втора Районна служба по пожарна и аварийна безопасност към Регионалната дирекция Пловдив. Служителят е отличен за безукорно поведение, постигнати трайни резултати и проявена инициативна със заповед на министъра на вътрешните работи.

С „Обявяване на благодарност с парична награда“ са наградени четирима служители на Регионална дирекция Пловдив. За проявена инициативност  и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните им  задължения са отличени:

гл. инспектор Петър Христов Петров- началник на сектор „Специализирани оперативни дейности“,

ст. Инспектор Веселин Стоянов Брадистилов – началник на група „Оперативен център“ в сектор  „Пожарогасителна и спасителна дейност“

инспектор Мюрсел Нурай Мурад – инспектор V Степен в група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност на Първа  районна служба пожарна безопасност и защита на населението – Пловдив

инспектор Панайот Йонков Чепилски – инспектор  IV степен в група Оперативен център на сектор „Пожарогасителна дейност “

Във връзка с професионалния празник на пожарникарите 14 септември  с отличие  „Писмена похвала“  са наградени  46-ма  служители на РДПБЗН Пловдив.

За постигнати високи резултати в служебната дейност, с широк обществен отзвук и конкретен съществен принос при изпълнение на служебните им задължения с „Колективна парична награда“, със своя заповед министъра на вътрешните работи награждава 40 служители на Регионалната дирекция – Пловдив. Огнеборците са проявили  изключително себеотрицание, воля и мъжество при овладяването на масивни пожари в селата Михилци, Старосел и Кръстевич.

За хората извън професията, остава скрит трудния, сплотен и понякога съкрушителен свят на най-смелите служители за противопожарна помощ. Ето защо в моментите на голямо изпитание, когато силите и възможностите са на предела, от изключително значение е подкрепата на доброволците. Днес бяха наградени и 10 души с огромни сърца. Наградите на доброволците от Формирование 112 – Пловдив, връчи гл. инспектор Димитър Бришимов. Кои са те четете в статията „Пловдив 112“ получи грамоти и плакет на Празника на пожарникарите.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина