АктуалноБългарияГероите на деняЖивотЗабавлениеНовини

Хора от цялата страна помагат на ограбения дядо Петър от с. Искра

Битият пенсионер ще има дърва и въглища за зимата

Ще му дарят и телевизор

Само за няколко часа десетки българи от цялата страна и чужбина събраха нужните средства, за да подпомогнат дядо Петър от село Искра, съобщи БНТ.

Припомняме, че Пребитият дядо в село Искра е бил без ток – ВИДЕО , тъй като до преди ден не е имал средства да го плати. Откраднатите 370 лева са пенсията на дядото, която той получил същия ден. Дядо Петър живее сам в запустялата къща и до следващата пенсия са му останали едва 30 лева. В петък Районният съд в Първомай остави двамата братя, ограбили дядото, остават в ареста.

След като случая бе разгласен и историята на Петър Петров потресе хората, то на телефона в кметството в Искра започнали обаждания от цялата страна.

„От Нови пазар, София, Пловдив, различни краища на държавата събраха се средства, дори има и повече. Дърва, въглища, каквото му е нужно ще му бъде закупено, няма телевизор, няма никаква техника, от каквото има нужда той ще казва, ние ще му купуваме“, каза Тодор Налбантов – кмет на село Искра.

С него се свързала и българка, която живее във Великобритания. Тя поискала да му плати тока и да погаси всичките му задължения.

Днес в Искра пристигнали и хора, които на място донесли на дядо Петър пакетирани храни и дрехи. А от понеделник той ще получава и топла храна от социалния патронаж в Първомай.

Снимка: Мариела Хубинова/ fb

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Сравнете съдбата на този човечец с родните ни политици, крадящи милиарди от бюджета и от европейските фондове! Паралелни вселени!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина