АктуалноГрадътЗабравеният градЗелен градИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Граждани: Върнете кошчетата за смет на бул. „Марица юг“

„Екипи на ОП „Градини и паркове“ оформят пролетно зелената зона по бул. „Марица юг“ от няколко дни. Похвално! Дано обаче се сетят да върнат кошчетата за смет там“. Това пишат граждани на Пловдив до Под тепето в сигнал, който проверихме на място днес по обяд.

Да, похвално екипи на общинското предприятие косят тревата и поливат дръвчетата за Първа пролет, при все, че това се случва само от южната част на реката, докато северната по традиция не се полагат особени грижи.

И да, кошчета за боклук на бул. „Марица юг“ няма. Нито едно, в отсечката от моста на панаира чак до моста на УХТ, въпреки че преди такива имаше. Липсват дори там, където има пейки, а най-често там се генерира отпадък. Къде са изчезнали съдовете за смет за посещаващите зелената зона за рекреация пловдичани, пешеходците или велосипедистите, не става ясно. При липсата на кошчета за отпадъци те най-често биват хвърляни от парапета директно в коритото на реката или в зелените и брегове.

„Върнете кошчетата за боклук, по-цивилизовано е“, призовават гражданите.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина